Melyik hónapban fogannak a kisfiúk?

 In Családtervezés és gyermekvállalás

Melyik hónapban fogannak a kisfiúk?

Ha szeretnél teherbe esni, és kisfiúra vágysz, olvasd el az alábbi tippeket és megtudhatod, melyek azok a hónapok, amikor jó esély van a fiúgyermek foganására. Mert igaz ugyan, hogy a gyermekünk neme meglepetés, az ég ajándéka számunkra, de nincs azzal semmi baj, ha olykor kicsit besegítünk neki!

Kisfiút szeretnénk…

A gyermek fogantatását partnereddel együtt is ellenőrzés alatt tarthatjátok, ha feltétlenül kisfiút szeretnétek. Bár létezik egy bizonyos kínai fogantatási naptár, mely az anya életkorára lebontva mutatja a fiúgyermek fogantatása szempontjából esélyes hónapokat, de ez nagyon összetett és bonyolult számításokat igényel.
A most következő megoldás nem teljesen pontos, de nagyon sok pár esetében működött és így népszerűvé vált.

Ha kisfiút szeretnél, a következő dolgok javíthatnak esélyeiden:

• Orvosi szempontból a partner hímivarsejtje dönt nemi aktus közben a megtermékenyített petesejt nemével kapcsolatban.

• Egy gyermek fogantatási folyamata a két ivart meghatározó kromoszóma egyikével kezdődik (Y kromoszóma vagy X kromoszóma). Az az ondósejt, amelyik a leggyorsabban érkezik a petesejthez, megtermékenyíti azt,  és el is dönti a gyermek nemét.

• A férfi kromoszómákat tartalmazó ondósejt gyorsabb és kisebb, mint a nőieket tartalmazó, így elvileg gyorsabban is ér a petesejthez. A probléma az, hogy gyengébb is, emiatt pedig könnyen lehetséges, hogy meghal útban a petesejt felé.

• A peteérés időszakához  nagyon közel fogant gyermekek zöme kisfiú. Ez a legmegfelelőbb alkalom, mivel a peteérés során a petesejt elég közel van az ondósejthez, így azt könnyen elérheti és megtermékenyítheti.

Melyik hónapban fogannak a kisfiúk?

A fenti leírás mellett, a gyerek nemének kiválasztási módszereivel kapcsolatban, más tényezőt is figyelembe kell venni.  A jó hír az, hogy az évnek van egy bizonyos szakasza, amikor jó esély van a fiú gyermek  fogantatására! Lássuk tehát, melyek ezek  a hónapok!

• Kutatások szerint az őszi hónapok a legmegfelelőbbek egy kisfiú fogantatására. Vagyis a szeptembertől novemberig tartó időszak, ezek közül is az október a legideálisabb.

• A kutatók is bebizonyították, hogy ha a kinti átlaghőmérséklet megközelítőleg 13?C fok, akkor nagyobb az esély arra, hogy kisfiú foganjon. Sokan természetesen vitáznak azzal a feltételezéssel, hogy az időjárási viszonyok kapcsolatba hozhatóak a baba nemével, azonban a tapasztalatok sok esetben alátámasztották ezt az állítást.

 

A kínai fogantatási naptár használata

A kínai fogantatási naptár egy kínai tudós megfigyelésén alapszik és több száz éves módszer, amelynek lényege, hogy a nő bizonyos időszakokban csak fiút, másokban csak lányt foganhat. Segítségével a baba fogantatásának idejéből és az édesanya életéveiből kiszámolható a születendő baba neme.

Kínai fogantatási napár

A táblázat segítségével, több választási lehetőségük is van a kisfiú után áhítozó pároknak. Azzal mindenki egyetért, hogy az egészséges, boldog kisgyermek a  legnagyobb öröm minden család számára. És legtöbbször emiatt, amint megszületik, már nem is számít, hogy kisfiú -e vagy kislány

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search