Teherbeesési praktikák: leleplezzük a mítoszokat!

 In Családtervezés és gyermekvállalás

 

Teherbeesési praktikák: leleplezzük a mítoszokat!

Ha szeretnél teherbe esni, bemutatunk néhány egyszerű – többé-kevésbé tudományosan is megalapozott – természetes praktikát, amelyek megnövelhetik a fogamzás esélyeit. Évszázados megfigyelések eredményeként sokan azon a véleményen vannak, hogy bizonyos pozíciók hatékonyabbnak bizonyulnak, ha a szexuális együttlét célja egy kisbaba fogantatása.

Lássuk hát, melyek azok a szexpózok és testhelyzetek, amelyek segíthetnek ebben az esetben!

 

“Ideális” szexpozíciók

Kutya

Egyenlőre nem nyert tudományos bizonyítást, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek lennének másoknál. Azonban sokan szeretnének biztosra menni, ezért olyan pozíciót választanak, amelyek biztosítják a spermium minél közelebb jutását a méhszájhoz. Ilyen pozíció a hagyományos misszionárius póz is, de a jól ismert kutyapóz is ugyanezt a célt szolgálja. Bármelyik változatot is választjátok – fekve, térdelve vagy állva – figyeljetek oda az időzítésre is, hiszen ez a teherbeesés szempontjából ez kulcsfontosságú lehet.

Kanál

Az oldalfekvéses póz – vagy kanalazás – tökéletes választás az érzékeny és romantikus lelkületűek számára, mert ebben az esetben a partnerek nagyon közel kerülnek egymáshoz. A fogamzást nagyban segíti, ha nyugodt és érzéki vagy az aktus közben – úgy fizikailag, mint lelkileg. A sikeres teherbeesés szempontjából a legelőnyösebb ha az együttlét a peteérés előtt 2-3 nappal és peteéréskor történik, hiszen a spermiumok több napon keresztül is képesek életben maradni a petevezetékben.

 

teherbeesési praktikák

 

Mítoszok csúcsokról és völgyekről

Az orgazmus szerepe, avagy növeli-e a teherbeesés esélyét, ha eljutsz a csúcsra?

Az orgazmusnak is fontos szerepe van a sikeres fogamzásban – állítják egyesek. Bár orgazmus nem szükséges a fogamzáshoz, az a tény bizonyítást nyert, hogy az orgazmust kísérő méh-összehúzódások segíthetik a spermium könnyebb előrejutását a petevezeték felé, elősegítve ezzel a teherbeesést.

Szex után jól megérdemelt a pihenés, avagy célszerű fekve maradni az aktus után?

Esélyeid, hogy teherbe ess jelentősen növekedhetnek, ha a szexuális aktus után egy negyed-fél óráig fekve maradsz, lehetőleg háton. Ennek roppant egyszerű magyarázata van: amennyiben fekve és mozdulatlan maradsz egy kis ideig az aktus után akkor több spermium marad a hüvelyben. Egyes nők pedig még a lábaikat is magasra helyezik fekvés közben, segítve ezzel a spermákat a petevezeték felé áramlásukban. Ez módszer sincs tudományosan alátámasztva és természetesen akkor is elegendő mennyiségű spermium marad a hüvelyben, ha az aktus után azonnal felállsz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search