Szülés és gyermekágy

Szülés és gyermekágy szülés fájdalom
0

A szülészeten fájdalomcsillapítók, érzéstelenítők és nyugatatók széles skálája áll rendelkezésedre a vajúdás alatt, azonban ezek alkalmazása kockázatokkal is járhat. Ezt a kérdést célszerű már a terhességi időszakában megbeszélni az orvossal, így teljeskörű tájékoztatást kaphatsz a lehetőségekről.

Szülés és gyermekágy
0

A szülés és a vajúdás folyamatában három részt különböztetünk meg – ezeket tágulásnak, kitolásnak és lepényi szakasznak nevezzük. Az első, vajúdási szakasz a leghosszabb, amely a szülési fájások megindulásától egészen a teljes kitágulásig tart. A második és harmadik szakasz már rövidebb, és a baba megszülését, illetve a méhlepény távozását foglalja magába.

Szülés és gyermekágy
0

Mire számíthat ma egy Magyarországon szülő nő, mi mindenben van döntési joga? Az augusztus közepéig tartó “Az Év Szülészete” szavazás kapcsán a szervező gyermek-egészségügyi portál szakértői összevetették az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait az aktuális hazai gyakorlattal.

Szülés és gyermekágy
0

A szülés után jelentkező negatív érzelmi állapotoknak több típusa létezik, leggyakoribb gyermekágyi lehangoltság (baby blues) és a szülés utáni depresszió, de akár a legsúlyosabb formája, a szülés utáni pszichózis is előfordulhat. Vannak kismamák, akik nehezebben élik meg a szülés utáni első heteket és változásokat, ezért fokozott odafigyelésre vagy szakértői segítségre szorulnak.

Szülés és gyermekágy
0

Valaha a világ legtermészetesebb dolgának számított a terhesség és a szülés, az összes kellemes vagy éppen kellemetlen velejárójával együtt. Manapság azonban számtalan mítosz látott napvilágot ezzel kapcsolatban, és nem kivétel ez alól a szülés utáni fogyás, testmozgás sem. Összegyűjtöttük a legismertebbeket, hogy eloszlassuk a tévhiteket.

Szülés és gyermekágy
0

Minden kismamát foglalkoztat a szülés és az azt kísérő fájdalom kérdésköre. Akik első gyermeküket várják, nagyobb izgalommal készülnek, hiszen nincsen semmilyen tapasztalatuk, csak olvastak, hallottak róla. A gyerekes anyukák már tudják, hogy milyen fájdalmakra számíthatnak, de ők is gondolnak rá, és készülnek valahogyan.

1 2 3 7