Házipatika és természetgyógyászat

Házipatika és természetgyógyászat Mézes tea
0

A téli időszakra jellemző felső légúti megbetegedések tünetei sok esetben az előírt gyógyszeres kezelés mellett különféle házi praktikák és természetes módszerek segítségével is enyhíthetőek. Az immunrendszer erősítése és szervezet megtisztítása hatékony módszerek megelőzésre, a betegség első jeleire pedig ajánlott fokozottan odafigyelni!

Házipatika és természetgyógyászat
0

Az őszi-téli időszakban érdemes fokozottan odafigyelni az immunrendszer erősítésére, melynek hatékony működését nagymértékben befolyásolja a táplálkozás. Cikkünkben összegyűjtöttünk 10 olyan csodálatos élelmiszert, amely rendszeres fogyasztása nem csak a szervezet ellenálló képességét növeli, hanem akár a különféle fertőzésekkel és megbetegedésekkel szemben is hatékonyan felveszi a harcot.

Házipatika és természetgyógyászat
0

Egyes esetekben már egy kevés napozás is égést eredményez, amely akár komolyabb fájdalmakkal is járhat. Ha valami természetes módszert szeretnél kipróbálni a napégés kellemetlenségeinek enyhítésére, akkor a következő bőrnyugtató gyógynövények segítségedre lesznek. De hogyan is segít a kamilla vagy az aloe vera ebben az esetben?

Házipatika és természetgyógyászat
0

A homeopátia babáknak és gyerekeknek is előnyös alternatív gyógymód lehet, mivel megfelelő kezelést biztosít a visszatérő betegségek esetén, és immunrendszerük is erősödik a kezelés hatására. Milyen homeopátiás szerek adhatók gyerekeknek és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni ezeket?

Házipatika és természetgyógyászat
0

Ha megnézzük a boltban kapható babahintőport, többnyire az első (azaz a legnagyobb mennyiségben használt) összetevője a “talkum”. Ez egy szervetlen anyag, finomra őrölt magnézium szilikát. Kiváló hintőpornak, mert finom porként bevonja a bőr felületét, és nem engedi összetapadni az egymással gyakran érintkező részeket, ezzel megakadályozza azok kipirosodását, sérülését.