Első terhesség, az első tapasztalat anyaként

 In Terhesség és babavárás

Első terhesség, az első tapasztalat anyaként

első terhesség
Nagyon fontos, hogy elegendő ismerettel vértezd fel magad a következő témákban: a terhesség jelei, esetleges komplikációk, a magzat fejlődése, egészséges táplálkozás a terhesség alatt, kismama étrend, terhességi vizsgálatok, egészséges terhességről szóló tanácsok és minden egyéb a terhesség különböző szakaszáról.

Minél több ismerettel rendelkezel, annál nagyobb az esélyed, hogy örülj az első  terhességnek. Kezdjük az első jelekkel, amiket már az elején megtapasztalsz, és amelyek megerősítik számodra, hogy babát vársz.

A menstruáció elmaradása. Ez a terhesség első világos jele. Egy nő életében valószínűleg ez az egyetlen eset, hogy nem várja a menzeszt. És ha nem jön, kezdhetsz örülni. Hogy megbizonyosodj, végezz el egy terhességi tesztet. Mindazonáltal, ha tervezted a babát, és csak erre a módszerre hagyatkozol, előfordulhat, hogy csak akkor leszel biztos a dologban, ha már egy hónapos terhes vagy.

Ez azért van, mert a terhességet az utolsó menstruációd első napjától számítva határozzák meg. A módszer tehát akkor érvényes, ha pontosan emlékszel az utolsó menstruációd időpontjára.

Reggeli rosszullétek.
Ez a legkellemetlenebb tünet, ami majdnem minden terhes nőt gyötör. Becsapós lehet az elnevezés. A nap bármely szakában jelentkezhet! Rosszul lehetsz bármilyen étel után, sőt hányásra is számíthatsz. Vagyis, készülj fel!

Fájó mellek. Melleid megduzzadnak és érzékenyekké válnak. Ez annak a jele, hogy tested arra készül, hogy tápláljon egy új életet.

Túlzott fáradékonyság.
Ne lepjen meg, ha akkor is lefeküdnél, ha nem csináltál semmit. Ezzel arra késztet a természet, hogy pihenj, hogy  tested felkészülhessen a következő kilenc hónap megfeszített programjára.

Változó lelkiállapot.
Hirtelen lelkiállapot-változásaidat fogd a hormonális változásokra! Különben ez a tünet inkább a párodat és nem téged fog zavarni!

Gyakori vizelési inger.
Ne szégyelld bevallani, hogy naponta tízszer is ki kell menj a mosdóba! Végülis egy új életet hozol létre! Tehát, jó emberek, megértést kérünk!

Hüvelyfolyás.Előfordulhat enyhe, vérzéshez hasonlító hüvelyi folyás. Ne ijedj meg! Teljesen természetes! De ha lázzal, fájdalommal, kellemetlen szaggal és sárgás-zöld váladékkal jár együtt, menj orvoshoz!

Más, kellemetlenül ható tünetek a terhesség alatt: szorulás, hasmenés, fejfájás és más tünetek az anya szervezetétől függően.

Jegyezd meg, nem minden anyánál jelentkeznek ugyanolyan intenzitással a tünetek. Tehát ne hasonlítsd össze a terhességed a barátnőidével. Minden terhesség egyedi. Egyazon nőnél két egymás utáni terhesség is egyedi.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search