Szülői kisokos

Kamaszkor A kamaszkor állomásai
0

A kamaszkor állomásai A pubertástól a felnőttkorig tartó kamaszkort általában három szakaszra osztják: korai kamaszkor,…

Egészség és életmód Callanetics_kép1
0

Természetes, hogy minden nő szeretné a szülés után minél előbb visszanyerni eredeti alakját, karcsúságát és feszes hasizmait. A terhesség során felszedett pluszkilók leadása nemcsak esztétikai, hiúsági kérdés, hanem nagyon fontos az egészség megőrzése, a további családtervezés érdekében is. Nem mindegy azonban, hogyan fogsz hozzá, hiszen radikális, egyoldalú megoldásokkal bajt is okozhatsz magadnak és kisbabádnak is.

Szülői kisokos
0

Hozzátápláláskor az egyik legfontosabb veszélyforrást a különféle allergének jelentik – mint a tojásban és tejtermékekben lévő fehérjék, a kenyérfélékben található glutén, a mogyoró, citrusfélék vagy az apró magvas gyümölcsök – amelyekre nem csak érzékeny lehet a baba, hanem felesleges megterhelést is jelentenek az emésztőrendszerre nézve.

Szülői kisokos
0

A csecsemő hossza és súlya egymással arányosan növekszik, de minden kicsi esetében egyéni mértékben és ritmusban. Fontos nyomon követni a magasság fejlődését, mert ezáltal egy általános képet kaphatunk a baba egészségi állapotáról és megfelelő gyarapodásáról.

Szülői kisokos
0

A csecsemő súlya és hossza egymással arányosan növekszik, de minden kicsi esetében egyéni mértékben és ritmusban. Fontos nyomon követni a testsúly gyarapodását, mert ezáltal egy általános képet kaphatunk a baba egészségi állapotáról és megfelelő fejlődéséről.

Szülői kisokos
0

Az alvásnapló segítségével nyomon követheted gyermeked alvási ritmusát. Naponta készíts feljegyzéseket az alábbi táblázat segítségével: mikor alszik, mennyi ideig van fent, illetve mikor sír a baba.

Szülői kisokos
0

Kövesd nyomon, hogy mikor bújnak ki a baba tejfogai a következő diagram segítségével. Az első fogacska általában hat hónapos korban jelenik meg, két és fél éves kora körül pedig mind a 20 fog előbújik. A fogak megjelenési időpontja széles határok között változik.