Böngészés a következőben: Lélek és pszichológia

Lélek és pszichológia Pánikbetegség
0

A pánik hirtelen támadó, rendkívül erős szorongás, melyet szervi tünetek kísérnek, ezek a pánikrohamok. Tüneteiben nem hasonlít a többi szorongásos betegséghez. Azokat, akiknél újra és újra megismétlődik ez a fajta roham, pánikbetegeknek nevezzük. A pánikroham évente a felnőtt népesség mintegy egyharmadánál fordulhat elő.

Lélek és pszichológia
0

Hogyan állítsd meg a gyermeket, amikor a távirányító gombját igyekszik nyomkodni? Mit kellene tenned annak érdekében, hogy a kicsik tiszteljenek? Függetlenül csemetéd életkorától, fontos, hogy következetes légy, amikor fegyelmezésről van szó. Ha a szülők nem tartják be a szabályokat, akkor a gyerekek sem fogják azokat fontosnak tartani.

Lélek és pszichológia
0

Az őszi depresszió – amelyet leginkább fáradékonyság, alvászavar és rossz hangulat jellemez – szinte kivétel nélkül mindenkire rányomja bélyegét ebben az időszakban. A komor és borongós időjárás, az egyre rövidülő nappalok, valamint a vitaminhiány mind-mind hozzájárulnak a negatív közérzet kialakulásához. Mit tehetsz a szezonális kedélyváltozás átmeneti tünetei ellen, és hogyan vészeld át a szürke és hűvös napokat?

1 2 3 11