Melyik szín jellemez téged a leginkább? A színek erotikus tesztje

 In Lélek és pszichológia

Fedezd fel személyiségedet, erotikus oldaladat és érzékiségedet a színek tesztje segítségével! Minden színnek van általános mondanivalója, de kedvenc árnyalatunk árulkodik arról is, hogy milyenek vagyunk a szerelemben és hogyan viszonyulunk a szexualitáshoz. Az erotika különböző érzelmek széles skálájával jár együtt, amelyben helye van a szenvedélynek, örömnek, fájdalomnak, szenvedésnek és szabadságnak is. Mindezek nagyon kifejező módon sugallhatóak a mágikus szivárvány által.

Számos pszichológus és szexológus állítja, hogy a ruházatunk, az autónk színe vagy éppenséggel a lakásunkban uralkodó árnyalatok valósan tükrözik a személyiségünket.

Az alábbiak közül válaszd ki kedvenc színedet, és ismerd meg önmagad!

Piros
A piros szín általános jelentése: A piros minden bizonnyal a legelbűvölőbb szín és a legkétértelműbb is az összes közül. Ellentmondásos, szenvedélyes érzéseket képvisel – pozitívakat és negatívakat egyaránt – amelyeket a szerelem, düh, érzékiség, szexualitás, bátorság veszély, lelkesedés és tilalom vált ki. Egyszerre szimbolizálja az életet és a halált, szerelmet és a háborút.

A piros szín forró, energikus, átható, de akár megnyugtató is lehet. Kifejezi az örömet, egészséget és az életet. Elsősorban a szív, a szeretet, a szerelem színeként tartják számon, de az erotikát és a szenvedélyt is jelképezi.

A szexuális vágyak és a csábítás kifejezője, a szenvedélyes és intenzív szerelem színe. Emellett lehet az irracionalizmus kifejezője is, valamint az erőé és a vitalitásé.

Akik szeretnek pirosba öltözni, általában a társáság központjába vannak. A piros ruha feltűnőséget biztosít viselőjének, ugyanakkor elrejti a valódi vágyak és vélemények kifejezésének szükségletét.

Elvont jelentés: szív, vér, tűz

Lélektani hatás: szerelem, jótékonyság, romantika, csábítás, szenvedély

Jellem: melegség, vitalitás, dinamizmus, izgalom, szeretet.

A “piros” nő szexuális személyisége: A “piros” nő általában kapható egy kis kalandra és szereti a szexet is – annak minden formájában. Könnyen lázba hozható, viszont nehezen nyugszik le -egy igazi szexőrült, sok esetben gátlások és tabuk nélkül.

Magadtól is lángra gyúlsz, akár hosszú időn át tartó szerelemre. Robbanékony vagy, a végletekig szenvedélyes, a csábítás beteljesülése és megtestesítője, akár a lobogó tűz.

A “piros” férfi szexuális személyisége: A piros színt kedvelő férfiak merészek és vállalkozó szelleműek, de gyakran egy “halványabb, elmosódott színű” női társat részesítenek előnyben, akit védelmük alá vonhatnak.

Fekete
A fekete szín általános jelentése: A fekete szín szimbolizmusa megosztott, többféle jelentést hordoz magában.

Ez a szín jellemzi a szomorúságot, az uralkodást, de a fegyelmet, függetlenséget, az erős karaktert is. Óvatosság és a bölcsesség árad belőle, amely erősíti a belső egyensúlyt és támogatja az erőfeszítéseket.

A feketét – meglepő módon – a szerelem egyik színének tarják: a csábítás szerepét tölti be. Az erő és elegancia szimbóluma, ami a szerelemben különböző érzelmeket vált ki, mint a szenvedély, öröm, fájdalom és szabadság.

Ha úgy döntesz hogy feketébe öltözöl, azt jelenti hogy biztonságra van szükséged, de közben keresed a szabadságot. Ugyanakkor kimutatod azt a vágyadat, hogy ne zavarjanak mondanivalóid, tetteid és gondolataid közben.

Feketét este viselj! Finomságot kölcsönöz a derekadnak, manapság az elegancia és a csábítás színe. Napközben kerüld el, és azokban a pillanatokban is, amikor szomorú vagy.

A feketét szeretik a lázadó szelleműek és azok, akik elöljárók szeretnének lenni valamiben. Stimulálja az eroszt, kihívást jelent és rejtélyt teremt.

Absztrakt jelentés: éj, semmiség, gyász, fájdalom

Lélektani hatás: halál, vég, egyensúly, erő

Jellem: szomorúság, képzelőerő: A “fekete” nő szexuális személyisége: A fekete szín kedvelői általában eredetiek. Néha hajlamosak perverz játékokra és vonzódnak a szado-mazó jellegű dolgokhoz is. Gyakran kitéve a szomorúságnak, a csúcspontot akkor érik el, mikor stresszesek vagy mérgesek.

A “fekete” férfi szexuális személyisége: Egyes pszichiáterek úgy vélik, hogy a szexuális bűncselekmények elkövetői gyakran azok közül kerülnek ki akik a fekete színt kultiválják. Ezek a férfiak sokszor szétszórtak, a hangulatuk pedig gyakran változékony.

Szürke
A szürke szín általános jelentése: A szürke színt a hétköznapokkal társítják, az unalom, a fásultság és az egyhangúság jelképe, valamint a szomorúságnak, a magányosságnak és a melankóliának is.

A bizonytalanságot, a passzivitást és az tunyaságot szimbolizálja, az olyan emberek kedvelt színe, akik szeretik másnapra halasztani megoldásra váró ügyeiket.

Ugyanakkor a szürke egy kiváló szín, ha pihenésre és megnyugvásra vágysz, hiszen szelíd és megnyugtató.

Józan és elegáns szín, ha jókedvű emberek viselik, azonban érdemes vigyázni vele, mert melankóliát és szomorúságot idézhet elő.

Elvont jelentés: köd, hétköznapok, semlegesség, unalom

Lélektani hatás: szomorúság, melankólia, egyhangúság

Jellem: érzékenység, fásultság, józanság

A “szürke” nő szexuális személyisége: A szürkét gyakran határozatlan, bizonytalan színnek tartják. Ugyanez elmondható azokról is akik ezt a színt kedvelik. Semmi sem izgatja fel őket, általában mindent a partnereik kedvéért és vágyaiért tesznek. De mivel társra vágynak és nem szeretnek egyedül maradni, inkább alkalmazkodnak.

Ha te is a szürke színt kedveled, ideális társa lehetsz egy szintén szürkét kedvelő férfinak. Ezek a házasságok általában rendkívül kiegyensúlyozottak és boldogok.

A “szürke” férfi szexuális személyisége: Ezen férfiak számára a szex csupán egy lehetséges módszer a feszültségek feloldására.

Fehér
A fehér szín általános jelentése: A fehér szín az esély megtestesítője, ami békét és belső nyugalmat hoz. Tisztaságot, ártatlanságot, naivitást, örömet és eleganciát sugall. A végtelent képviseli és a tökéletesség iránti vágyat.

Fehéret viselve a tisztaság iránti igényedet mutatod ki, és hogy szereted jól érezni magad a bőrödben. Viselőjének a vonzerejét növeli.

A fehér szín azt üzeni, hogy kész vagy helyet adni az újnak az életedben, nyitott vagy az új ötletekre, új tudásra és új hódításokra. Sokan a fehér színt ugyanakkor a távolságtartással és az érzelgősséggel asszociálják.

Elvont jelentés: hó, tisztaság, igazságosság, béke

Lélektani hatás: tökéletesség, erény, ártatlanság

Jellem: egyértelműség, józanság, bölcsesség

A “fehér” nő szexuális személyisége: Sokan úgy gondolják, hogy a makulátlan fehér-kedvelők a szexet valami “piszkos” dolognak tartják. Ez nem feltétlenül igaz, azonban várható, hogy végtelenül aggályoskodóak és puritánok legyenek. A csókolózás nem a kedvenc foglalatosságod, a világosban történő szerelmi játszmák azonban vonzóak a számodra. Mottód a meztelenség és a tisztaság.

A “fehér” férfi szexuális személyisége: A “fehér” férfiak szeretnek “tiszták” maradni, ezért előszeretettel zuhanyoznak a szerelmi aktus előtt és után is. Azok közé az emberek közé tartoznak, akik különböző becéző szavakat használnak intim testrészeik megnevezésére.

Rózsaszín
A rózsaszín szín általános jelentése: A rózsaszín a szerelem egyik árnyalata. Jelképezi az érzelmességet, a szülők szeretetét vagy a gyengéd szerelmi kapcsolatokat.

A ártatlanság színe, a romantikáé, a nőiességgé, a finomságé, a gyengédséggé, a boldogságé és a fiatalságé.

Ha gyakran viselsz rózsaszínt, azt jelenti hogy gyengéd érzelmekre van szükséged, gyengédségre és szeretetre vágysz. A rózsaszín megnyitja az utat az érzelmek felé és melegséget közvetít.

A rózsaszín egy örökös adok-kapok játék: szeretetet vár, ugyanakkor a szín kedvelője szükségét érzi, hogy másokat támogasson és különböző érzelmeket tápláljon irányukba.

A rózsaszín kedvelője sokszor zárkózott lélek, aki nehezen mutatja ki érzelmeit és szükségleteit. Védettség iránti vágya sebezhetővé teszi.

Elvont jelentés: nőiesség, gyengédség, luxus

Lélektani hatás: ideál, szépség, védettség

Jellem: öröm, fiatalság, szimpátia, önszeretet

A “rózsaszín” nő szexuális személyisége: Az aki a rózsaszínt szereti, néha enyhe ellenérzést tanúsít a szexuális dolgok iránt. Ha ezt a színt kedveled, nem bővelkedsz szexuális túlfűtöttségben. Jellemed inkább gyermeki, mint végzet-asszonya típus.

A “rózsaszín párducok” általában többet ígérnek, mint amennyit adni tudnak. Ilyenek lévén, okosan tudják használni a nőiességüket, és vissza is tudnak élni vele.

A “rózsaszín” férfi szexuális személyisége: A rózsaszínt kedvelő férfiak számára a játék és a flört életformát jelent. Ezek férfiak legtöbb esetben szívtiprók vagy homoszexuálisak.

Lila
A lila szín általános jelentése: A lila a békét, a szelídséget és a kedvességet fejezi ki. Gyakran társítják a spiritualitással, mivel a misztikum és a kozmikusság színe, amely intuíciót és empátiát sugároz.

Jelentése bizonytalan és kétértelmű, mivel egyesíti magában a piros mozgalmasságát és a kék nyugalmát. Egyesek a hazugság és a tisztességtelenség színeként tartják számon, ugyanakkor a bizonytalanságból és kétértelműségből sokszor jó dolgok is származhatnak.

Ha úgy döntesz hogy lilába öltözöl – ami a legtöbb alkalomra megfelelő szín egyébként – azt jelenti, hogy szeretnél kibontakozni, megnyílni a téged körülvevő világ felé, hogy megértsd a feléd jövő események igazi értelmét.

A lila színt kedvelő embereket a végletek jellemzik, egyesek önzőek, míg másoknak hatalmas szívük van.

Elvont jelentés: misztikum, gyász, vallás

Lélektani hatás: vágy, egyensúly, értelem

Karakter: megosztottság, bölcsesség, szomorúság, elégedetlenség

A “lila” nő szexuális személyisége: A lila színt az exkluzivitás jellemzi, a kedvelői sajnos sokszor jobban törődnek saját élvezetükkel, mint másokéval. Mivel ezt a színt a megosztottság jellemzi, ennek ellentéteként kedvelőinek egy másik csoportja csak akkor élvezi a szexet, ha a másik fél is tökéletesen elégedett.

Azok a nők, akik a lila különböző árnyalatait részesítik előnyben, általában a külsőségekre szorítkoznak.

A “lila” férfi szexuális személyisége: A lila színt kedvelő férfiak sokszor egy teljesen személytelen módon vesznek részt a szerelmi játékban. Ennek ellenére kitűnő szexuális partnerek.

Kék
A kék szín általános jelentése: A kék szín jelenti a harmóniát, békét és a megtalált belső nyugalmat. Az egyensúly színét képviseli. Visszaadja az élet ízét és az életörömet, segíti a depressziós személyiségeket, hogy túladjanak sötét gondolataikon.

Az álomhoz, bölcsességhez és derűhöz kapcsolódó szín. A belsőnk legeldugottabb részének színe, a befelé fordulásé és a mély dolgoké.

Mikor kékbe öltözöl, az érzelmeid kifejezésének és megosztásának vágyát tükrözöd vele. Azonban bánj óvatosan a kék színnel, hiszen túlzott mértékben nyomasztóvá válhat.

Elvont jelentés: ég, víz, tér, álom

Lélektani hatás: biztonság, barátság, bölcsesség, szabadság

Jellem: intelligencia, megnyugvás, frissesség, világosság, könnyedség

A “kék” nő szexuális személyisége: Teljesen kiélvezed a szerelmi kapcsolataidat, hiszen a kék nők szenvedélyes partner. Kiegyensúlyozottság jellemez, mindent egyformán szeretsz: az előjátékot, a szeretkezést, a gyengédséget és a simogatást az aktus után.

A házasságban, a kék szín kedvelői ideális partnerek, akik ritkán keresik máshol a boldogságot. Minden aprólékos mozdulatra figyelnek, és soha nem hagyják figyelmen kívül párjuk kéréseit.

A “kék” férfi szexuális személyisége: A “kék” férfiak fantasztikus szexuális partnerek. Meleg szívűek és érzékenyek partnereik szükségletei iránt. A szerelmi játékot művészi alkotásnak tartják, a tökélyre vitt szexualitás jellemzi őket. Közeledésük sokszor elegáns.

Zöld
A zöld szín általános jelentése: A zöld a gyógyulás, az egyensúly és a a regenerálódás színe. A természettel társítják,a megújulásnak és a növekvő életnek a kifejezője.

Az anyagi javak szimbóluma, reményt, fiatalságot és mások megértésének képességét hordozza.

Ez zöld szín félénkséget és szerénységet takar. A művészek kedvelt színe, hiszen kibontakoztatja a tehetséget és a kreativitást. Egy nyugodt és kellemes élet utáni vágyat takar, egyes árnyalatainak relaxáló és megnyugtató hatása van.

Zöldbe öltözve azt hirdeted, hogy pihenésre, nyugalomra vágysz, mely után feloldódva és újjáéledve érezheted magad. Azt sugallja, hogy szükséged van lassítani egy kicsit a ritmuson, nem túl bonyolult dolgokkal szeretnél foglalkozni és örülni az élet apró csodáinak.

Jelmondatod: “élni, és élni hagyni”. Érzed, hogy követned kell a saját céljaidat, megtalálni önmagad egyensúlyát. A zöld szín a fiatalság és a féltékenység szimbóluma is.

Elvont jelentés: természet, élet, éretlenség

Lélektani hatás: remény, boldogság, fiatalság, féltékenység

Karakter: egyensúly, megpihenés, megújulás, naivság.

A “zöld” nő szexuális személyisége: A zöld szín kedvelői sokszor hajlamosak úgy viselkedni, mintha még szüzek volnának.Szexuális életükben gyengédek, frissek és ártatlanok, de nem szenvedélyesek.

Kapcsolataidat a visszafogottság jellemzi, hűséges típus vagy.

A “zöld” férfi szexuális személyisége: Ezek a férfiak sokszor ügyetlenek és visszafogottak. Ennek ellenére sármosak, akik lassan ébresztik fel az érzelmet és az izgalmat. A “zöld” férfiak ideális társak, hisz híresek a hűségükről.

Citromsárga
A sárga szín általános jelentése: A sárga az értelem és a megértés színe, a spiritualitásé. Frissíti a testet, a lelket, stimulálja az intellektualitást és a koncentráció képességét. Erős személyiséget fejez ki, kifelé fordulást, jókedvet és nyitott elmét.

A sárga képviseli az intelligenciát, a tehetséget, a sikert és a dicsőséget. A hiedelemmel ellentétben nem az irigység színe.

Aki ezt a színt viseli, jól érzi magát a saját bőrében.

Elvont jelentés: arany, fény, szerencse

Lélektani hatás: erő, gazdagság, önmegvalósítás

Jellem: vidámság, életszeretet, lelkesedés, bölcsesség

A “sárga” nő szexuális személyisége: A szexuális hozzáállásod gyakran komplex és változatos. Inkább passzív vagy és elfogadod, hogy egy erősebb partner vágyait kielégítsd. Sokszor nehezedre esik elengedni magad. Napsugaras nő vagy, meleg, nyugodt, édes és nagyon figyelmes a partnered iránt.

Mivel a sárga színt kedvelő nők összetett személyiséggel rendelkeznek, vannak esetek, amikor inkább a domináns énjük uralkodik és szeretik, ha irányíthatnak másokat.

A “sárga” férfi szexuális személyisége: A sárga színt kedvelő férfiak vezető egyéniségek. Szex közben sokszor kalandoznak el és gondolnak másra, ezért nem is élvezik ki azt teljes egészében. A sárga gyakran a homoszexuálisok kedvelt színe.

Narancssárga
A narancssárga szín általános jelentése: Ez a szín lecsillapítja az lobbanékonyságot, bátorítja a becsületességet és a jóságot. Elősegíti az önuralmat és támogatja a kitartást igénylő erőfeszítéseket.

A narancssárga szín rendkívül pozitívan hat a kezdeményezőkészségre, újjáteremtő hatása van. Feléleszti az érzékeket, jó közérzetet és jó kedvet teremt.

A buddhizmusban a megvilágosodás fénye, más vallásokban az egyetemes szeretet kinyilatkoztatását és a boldogságot jelképezi.

A narancssárga a lelkesedők színe, amely tökéletes választás a depresszió és a pesszimizmus ellen. Nyugalmat, örömöt és optimizmust vált ki az emberekből. A nyitottság, az életkedv és az önbizalom színe, fiatalság árad belőle.

Ha narancssárgába öltözöl azt sugallod, hogy számodra fontos a fantázia szabad szárnyalása és a kreativitás. Ezt a színt viselve vagy környezetedben alkalmazva ünnepled az életet és kifejezed az életörömet.

A narancssárga szín számos szituációban pozitív jelentést hordoz, azonban jelenthet könnyelműséget és felszínességet is.

Elvont jelentés: gyümölcs, tűz, nap

Lélektani jelentés: melegség, fény, pompa, dicsőség, boldogság, szeretet

Jellem: illat, impulzus, inger, életöröm

A “narancssárga” nő szexuális személyisége: A narancssárga színt kedvelő nők többnyire romantikusak és gyakran van szexuális fantáziájuk.

Számodra az elő- és utójáték a legfontosabb, enélkül nem létezhet szexuális együttlét.Csúcspontja, amikor édes szavakat suttogtok egymásnak, tele romantikával. A szexuális fantáziád nem ismer határokat és sokszor minden apró részletre kiterjed.

A “narancssárga” férfi szexuális személyisége: Azt mondják, hogy a “narancs” férfiaknak általában nincs igazi, átélt orgazmusuk, de kitűnően tudják szimulálni azt. Ennek ellenére igazi lepedőakrobaták.

Barna
A barna szín általános jelentése: A barna a föld színe, az anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom megtestesítője. Egy kellemes, semleges szín, amely se nem szomorú, se nem vidám.

Az őszinteséget szimbolizálja, a realizmust és a rend szeretetét. A barna színt sokszor olyan fogalmakhoz társítják, mint az egyszerűség, a praktikus képességek, a nyugalom, az állandóság, vagy az elégedettség.

Ha barnába öltözöl, kifejezed a személyes biztonság iránit igényedet, és érvényre juttatod általa a saját, belső értékeidet.

Elvont jelentés: nyugalom

Lélektani hatás: boldogságérzet, filozófia

A “barna” nő szexuális személyisége: A barna szín rajongója vagy? Azt jelenti hogy szereted a simogatást, a kényeztetést, a melegséget, valamit pároddal kiegyensúlyozott, érzelmes a kapcsolatod, melyben odafigyelsz az ő szükségleteire is. Kapcsolatotokat elnyújtott szexuális együttlétek jellemzik, mert sok időre van szükséged és intimitásra az erotikus játékaitokban. Érzelmeid annyira mélyek és érzékenyek, hogy sokszor egyetlen, nem odaillő szó is leállíthat mindent.

A barna szín kedvelői igazi romantikus lelkek, érzéseik mindig szívből jönnek.

A “barna” férfi szexuális személyisége: A “barna” férfiak figyelmesek és szenvedélyesek, de gyanakvóak, érzékenyek és könnyen megharagíthatóak is lehetnek. Ugyanakkor sokszor a lassúság is jellemzi őket.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

ADHD - tanulási nehézségek