Család és karrier? – programajánló

 In Lélek és pszichológia, Programok, események

Ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez család és karrier témában a Három királyfi három királylány mozgalom. A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás kerül a középpontba. Az első eladás szeptember 29-én lesz.

Előadások:

Szeptember 29.
Család a mesékben és ma, a család és a mese kapcsolatáról beszélget Boldizsár Ildikó meseterapeuta, Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta, Körmendy Petra és Lazsádi Csilla. A beszélgetést követően Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta a párkapcsolati boldogság titkáról tart előadást.

Október 20.
Az elköteleződés és a gyermekvállalás témákat járják körbe az előadók. Almási Kitti pszichológus az elköteleződéstől való félelem problémáját mutatja be, egy beszélgetés keretén belül pedig a fogantatásról beszélgetnek a szakemberek.

November 17.
Az est fő témája, hogy mikor érdemes családot alapítani. Erre a kérdésre ad választ és tanácsot Belső Nóra pszichiáter szakorvos, Krúdy Tamás újságíró és Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője.

December 1.
Lépések a boldogság felé címmel Pál Ferenc választásról, döntésről és az elköteleződésről beszél egy vetítés keretén belül. A sorozat lezárásaként Engler Ágnes és Purebl György pszichiáter, pszichoterapeuta a párkapcsolati kommunikáció fontosságát mutatja be és azt, milyen a jó kommunikáció egy kapcsolatban.

A programra ITT lehet jelentkezni.

A programról röviden

Legyen családbarátabb a magyar társadalom, háruljanak el a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok, kerüljön egyensúlyba a munka és a magánélet! – Ezek a legfontosabb mottói a Három királyfi, három királylány című mozgalomnak.

Egy nemzetközi kutatás szerint ugyanis a magyar társadalom a leginkább családbarát Európában: a magyar fiatalok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének vállalni, de végül csupán 1-2 gyermekük születik. Az önkéntes mozgalom tagjai kitűzött céljaik elérése érdekében olyan projekteket és programokat valósítanak meg, melyek a tervezett gyermekek megszületését segítik elő. Javaslatokat készítenek, hogy a legkedvezőbb feltételek legyenek megteremtve a gyermekvállaláshoz. Mindezeken túl párbeszédet kezdeményeztek a társadalom egyes csoportjai, a politika és a civilek, a munkaadók és munkavállalók között, valamint útnak indították a babazászló és a vándorbölcső programot is.

A Három királyfi, három királylány mozgalom hivatalos weboldala: http://haromkiralyfi.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Jókai-kertkutya állat- és növényvásár