Böngészés a következőben: Csecsemők és újszülöttek

Csecsemők és újszülöttek Hogyan öltöztesd a babát nyáron?
0

Sokan hajlamosak túlöltöztetni a babát nyáron, illetve túl szűk ruhákat adni rá. A legtöbb szülő attól fél, hogy a kicsi könnyen megfázik, azonban a túl vastag ruházat éppen ennek kockázatát növeli. Hogyan öltöztessük megfelelően a csecsemőkorú vagy tipegő gyermeket nyáron, hogy az valóban jól érezze magát a bőrében és egyúttal az egészségét is megóvjuk?

Csecsemők és újszülöttek A baba súlygyarapodása 1 éves korig
0

A csecsemők átlagos testtömege születéskor megközelítőleg 3000-3500 gramm, a normális súly pedig 2500 és 4500 gramm közé illeszthető be. Azok a babák, melyek 2500 gramm alatt születnek fejletlenek és általában a koraszülöttek. Akik pedig születéskor meghaladják a 4500 grammot, túlsúlyosnak és óriás gyerekeknek vannak tekintve.

Csecsemők és újszülöttek Mit kell tudni a csecsemő fogzásáról?
0

A szülők számára a fogzás – vagyis a tejfogak előbújása – a baba első életévének egyik legnehezebb időszaka lehet. Fájdalom, álmatlanság és hőemelkedés is kísérheti ezt az összetett folyamatot, a kellemetlen tünetek enyhítése pedig nem minden esetben jár sikerrel.

Csecsemők és újszülöttek
0

A kisbaba rendszeres büfiztetése fontos az egészsége érdekében. Segíts neki, hogy jól érezze magát az étkezések után – legyen szó szoptatásról vagy cumisüvegből táplálásról! Különböző módszerek alkalmazásával a baba könnyebben meg tud szabadulni a felgyülemlett levegőtől.

Csecsemők és újszülöttek
0

Az újszülött látása fokozatosan alakul ki, kezdve a méhen belüli időszaktól – amikor már észleli a fényt, egészen a normális és teljes látás kialakulásáig – ami a születés után 8-9 hónappal következik be. De hogyan fejlődik ki a csecsemő látása és milyen változásokon megy keresztül hónapról-hónapra, egészen egy éves korig?

Csecsemők és újszülöttek
0

Azokat az eszközöket, amellyel a baba étele érintkezik – ezek közé tartozik a cumi és a cumisüveg is – mindig a lehető legnagyobb gonddal tisztítsd meg és fertőtlenítsd. Ezáltal elpusztíthatod, vagy legalábbis minimálisra csökkentheted a fertőző betegségeket terjesztő mikroorganizmusok számát. Melyek a leghatékonyabb módszerek?

Csecsemők és újszülöttek
0

Minden baba éltében eljön az a pillanat, amikor édesanyja hosszabb-rövidebb ideig magára kell hagyja. Pár hónapos korában még hamar megnyugszik, ha pár percre egyedül hagyod vagy megkérsz valakit, hogy vigyázzon rá. Nyolc hónapos kora körül azonban új időszak kezdődik és a baba hirtelen sírni kezd, ha kilépsz a szobából – ezt a jelenséget szeparációs szorongásnak nevezik.

1 2 3 19