Miért sírnak a babák?

 In Csecsemők és újszülöttek

baba sírMiért sír a baba?

A legtöbb baba estében a sírás hétterében a következő okok húzódhatnak meg:

Szorongás – egyes babák aggódnak amikor nem vagy a látóterükben, különösen az első 7-8 hónap után.

Társaságot akarnak – most kezdődik az a szakasz, amikor a babák azért sírnak, hogy odamenj hozzájuk és kényeztesd őket. A gyermeked nem azért csinálja, hogy manipuláljon, csupán a figyelmedre és törődésedre van szüksége.

A fogak növekedése – nem mindenki ért egyet azzal a ténnyel, hogy a babák azért sírnak, mert nő a foguk, de sok szülő azt mondja, hogy fogzás az egyik fő oka a sírásnak, amikor ebbe a fejlődési szakaszba lép gyermekük.

Temperamentum – minden gyermek különböző, egyesek kényesebbek mint mások és inkább ok nélkül sírnak, gyakran az első napokban is.

Ingerlékeny babák – egyes babák nagyon érzékenyek az érintésre és változásokra.

Nehéz szülés– ha, például, egyes gyerekek koraszülöttek vagy  pár napig kórházi megfigyelésre volt szükségük.

Környezeti változások – a csecsemők érzékenyek lehetnek a környezetben vagy a rendszeres tevékenységekben előforduló változásokra.

Az aktuális fejlődési szakasz – a babák sűrűbben sírnak a növekedési változások vagy új ismeretek elsajátítása előtt.

Feszültség – egyes gyerekek érzik ha a szülők feszültek és ez befolyásolhatja magatartásukat. De világosan meg kell határoznod, hogy a gyerek sírása okozza a feszültséget vagy a feszültség váltja ki a sírást.

Félelem – a gyermeked nem érzi biztonságban magát, anélkül, hogy feltétlenül oka legyen erre, például a porszívó hangja vagy bizonyos állatok látványa hozzájárulhatnak izgatottságához. Amikor elveszít egy tárgyat, amihez szorosan kötődött vagy amikor úgy kötődik egy tárgyhoz, mint egy kedvenc játékhoz.

Ütések és karcolások – nyilvánvalóan, ezek a lehető leggyakoribbak, mivelhogy a gyerek kíváncsian tanulmányozza a környezetében található dolgokat. A sírás, mely tevékenységével kapcsolatos reakciót képviseli, később fordul elő. Például, amikor tudja, hogy megharagított vagy megun egy bizonyos tevékenységet, ő ezt a módszert alkalmazza, hogy ezt közölje veled.

Miért sír a gyerek éjszaka?

Egyéves korban, háromból egy gyerek biztos felkel éjszaka. Az éjszakai sírás lehet a legnehezebben elviselhető egy fárasztó nap után. Ha a babád több mint 6-7 hónapos, szükséges egy gyermekgyógyászati konzultáció, annak érdekében, hogy azonosítsák mi zavarja.

A sírás ördögi köre

A gyermeked azért sír mert tudja, hogy feszült vagy és fáradt vagy feszült és fáradt vagy azért mert a gyermeked sír? A gyerek nem olvas a gondolataidban, de ha valaki helytelenül veszi ölbe és neki ez kényelmetlen, azonnal sír. Próbáld ellazítani izmaid és pihentetni vállaid. Próbálj meg mosolyogni a gyerekre – akkor is ha nem érzed szükségét a mosolygásnak. Gyermeked érezni fogja a nyugalmat, melyet átküldesz neki.

Ne pánikolj!

Gyermeked nem fog örökké sírni. Általában, ahogy növekszik egyre jobban érdekli mi történik körülötte és, következésképpen, ritkábban sír. Néha úgy érezheted, hogy elveszted a türelmed. Ilyenkor, helyezd a gyereket a kiságyba és próbálj meg lenyugodni. Ez a szükséges időszak is el fog múlni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search