Émelygés és hányinger a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Émelygés és hányinger a terhesség alatt

Terhességi hányinger

Kismamaként próbálj meg egészségesen táplálkozni, fogyassz sok zöldséget, tésztafélét és ami nagyon fontosigyál sok vizet (ennek ajánlott mennyisége napi 1,5-2 liter). Ha a hányások ennek ellenére is folytatódnak vagy egyre sűrübbé válnak, mindenképp fel kell keresned kezelőorvosodat, mivel állapotod súlyosabbá válhat. A hányások következtében a szervezet sok vitamint és egyéb fontos és szükséges tápanyagot veszít.

 

9 módszer, amivel leküzdheted a reggeli hányingert

Itt megoldást találhatsz arra, hogy a terhesség időszakában ne legyenek problémáid. A lent felsorolt tanácsok mindenkinél különbözőképpen hatnak, attól függően, hogy kinek mire és hogyan reagál a szervezete. Mivel különbözőek vagyunk, fontos kikísérleteznünk, mi a legmegfelelőbb a számunkra.

1. Reggelizz rögtön, ahogy felébredsz. Vannak, akik még az ágyban fekve elrágcsálnak kevés kekszet vagy gabonapelyhet. Próbálj pár falatot enni, mielőtt kilépnél az ágyból.

2. Próbáld megtalálni azokat az élelmiszereket, szagokat, tevékenységeket, amelyek még jobban kihangsúlyozzák a reggeli hányingert és kerüld azokat.

3. Fontos hogy sokat pihenj. Ha csak periodikusan van hányingered, akkor ezekben az időszakokban pihenj le. Ha emlékszel arra, hogy körülbelül melyek azok az órák, amikor jól érzed magad, próbáld akkorra időzíteni a dolgaidat.

4. Elvileg mindent megehetsz, amit megkívánsz.

5. Bizonyos ételek híresek arról, hogy elmulasztják a hányingert: sós ételek, limonádé, görögdinnye.

6. Vannak ételek, amelyek épp hányingert idéznek elő. Ezek közzé soroljuk a fűszeres, zsíros valamint olajos ételeket.

7. Próbálj 6-8 kisebb étkezést beprogramálni magadnak a megszokott napi 3 helyett. Fontos, hogy mindig legyen a gyomrodban étel, mert általában éhgyomornál szokott hányinger jelentkezni.

8. Egyes nőknél használ, ha állandóan cukorkát, édességet vagy rágógumit rágcsálnak.

9. Fontos sok folyadékot fogyasztanod, nehogy dehidratálódj. Próbálj nem enni és inni azonos időben, hagyj köztük kevés szünetet.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search