A 3D ultrahang vizsgálat

 In Terhesség és babavárás

ultrahang vizsgálatKíváncsi vagy, milyen lesz a gyereked? Szeretnéd látni, hogyan ásítozik, hogyan mosolyog és hogy ver a szíve? Vannak lehetőségek, hogy még az anyaméhen belül láthasd kisbabádat. Képzeld el, milyen lehet a valóságban gyereked! Amíg elérkezik ez a pillanat, a 3D-s ultrahang segítségével láthatod a baba arckifejezését és mozgását.

Mire számíthatsz a 3D-s ultrahang-vizsgálatnál?

Egy ilyen vizsgálat alkalmával legkevesebb 4 felvételt kapsz, amelyből 2 fekete-fehér. Ezenkívül adnak egy CD-t is, melyen 10-20 felvétel lesz, hogy elküldhesd e-mailen barátaidnak és családtagjaidnak és ki is tudd nyomtatni. A vizsgálat alatt egy DVD-re felveszik a magzat mozgásait. Lehetőséged lesz akár a baba nemét is megtudnod, de ha titokban szeretnéd ezt tartani, az sem probléma, csak előre szólj az orvosodnak.

Mikor lehet 3D-s ultrahangos vizsgálatot végezni?

Bár nincs szabályozva és a terhesség bármely időszakában elvégezhető az ultrahangos vizsgálat, mégis – hogy a lehető legjobb felvételeket kaphassuk a gyerekről – a legjobb, ha a 22-32. terhességi hét közötti periódusban végeztetjük el.

Hogyan készülj az ultrahangos vizsgálatra?

Nem szükséges a vizsgálat előtti két órában több folyadékot fogyasztanod, mint ahogyan ezt tenni szokás más ultrahangos vizsgálatoknál. Azonban a folyadékbevitel növeli a magzatvíz mennyiségét és ezáltal a képek tisztábbak lesznek. Fontos egy pár nappal a vizsgálat előtt több vizet fogyasztani.

Egy 3D ultrahangos vizsgálat tisztasága/élessége függ:
• a kisbaba fekvésétől
• a magzatvíz mennyiségétől
• a méhlepény elhelyezkedésétől
• a kismama testsúlyától.

Ez a típusú hasi vizsgálat nem helyettesítheti a szülészeten végzett ultrahangos vizsgálatot, mely alatt a magzat fejlődését és egészségi állapotát ellenőrzik, előbbinek célja csupán a szülők és gyerekük közti érzelmi kötődés megteremtése.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search