Aggasztó jelek a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Aggasztó jelek a terhesség alatt

Hasi fájdalmak

Nemrég tudtad meg, hogy anya leszel. Ha hasi fájdalmakat érzel a terhesség első heteiben, akkor nagy a valószínűség, hogy méhen kívüli terhességről van szó. A terhességi teszt megerősít téged arról, hogy babát vársz, de ebből nem tudhatod meg, hogy hol helyezkedik el a megtermékenyített pete. Ilyenkor sürgősen vizsgáltasd meg magad az orvossal, hogy megállapítsa a pontos diagnózist.

 

Vérzések

Terhesség alatt nem normális dolog, hogy vérzéseid legyenek! Az egyetlen időszak amikor ez megtörténhet, az első hét a megtermékenyüléstől számítva.

 

Hüvelyi folyások

Bármilyen elváltozása a hüvelyi folyásoknak egyenesen ahhoz köthető ami a méhben történik. Ha bármilyen elváltozás történik a hüvelyi folyás állagában, szagában és színében, lehet az jele spontán szülésnek vagy, hogy fel kell keresned sürgősen az orvosod.

 

Hányinger és émelygés

Bár a hányinger az egyik megszokott tünete a terhességnek, ám ha ez szédüléssel és lázzal jár együtt, akkor az gyulladásra adhat jelet amit minél hamarabb kezelni kell, hogy ne hasson ki a terhességre.

 

Sűrű és erős fejfájások

Az akut fejfájást; ami nyomásérzettel, szédüléssel és gyengeséggel társul; okozhatja fáradság, ásvány – és vitaminhiány, és egyes esetekben véralvadási problémákra utalhat. Ahhoz, hogy rájöjj ennek a pontos okára végezz el több vizsgálatot és kérd ki az orvos véleményét.

 

Az arc és a végtagok puffadása

Négy nőből egy biztosan szenved ebben a tünetben a terhesség ideje alatt. Aggodalomra akkor adhat okot az arc és a végtagok megdagadása ha az látászavarral és / vagy fejfájással jár együtt, mivel ez preeclampsia – ra ( magas vérnyomás ) utalhat.

Balesetek

Ha megtörténik, hogy elesel vagy megütöd magad a terhesség alatt, nem kell aggódnod. A babát védi a magzatvíz és a burok. Viszont fontos minden ilyen alkalommal értesítened az orvosod. Az esések utáni komplikációk akkor vehetőek észre ha: vérzel, anormális hüvelyi folyásod van, vagy sűrű összehúzódásokat tapasztalsz.

 

Ha nem érzed mozogni a babát

Ha a terhesség már olyannyira előrehaladott, hogy már érezheted a magzat mozgását (ez általában a terhesség 22-ik hete után történik meg), de észreveszed, hogy egyre kevesebbet mozog vagy már egyáltalán nem érzed 24 óra leforgása alatt mozogni, akkor sürgősen keresd fel az orvosod, hogy csináljon egy ultrahangot és vizsgálja meg, hogy minden rendben van-e.

 

Hányás

A hányinger és hányás megszokott tünetei a terhességnek. A hányás akkor adhat aggodalomra okot ha az kétszer vagy akár háromszor is megjelenik a terhesség első harmadában vagy ha a terhesség utolsó harmadában történik, illetve ha a hányinger fájásokkal és lázzal együtt jelentkezik. A gyakori hányás legyengíti a szervezetet, de a baba egészségét ez nem veszélyezteti. A hányás megjelenése az előrehaladott terhességnél bordafájással társulva veszélyes mert preeclampsia-ra utalhat. Lázzal vagy fájásokkal jelentkező hányás gyulladásnak is lehetnek a tünetei.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search