Vegetáriánus kismamák

 In Táplálkozás és diéta

vegetáriánus kismama

Vegetáriánus kismamák

A vegetáriánus kismamáknál kritikusabb a súlygyarapodás. Az orvosok normál étkezésnél a 12-15 kiló súlygyarapodást ajánlják. Hogy ezt elérd, legkevesebb 300 kalóriával többet kell naponta enned, hogy a terhesség alatti súlygyarapodásod megfelelő legyen és a gyermeked is elfogadható súllyal szülessen meg.

Egy kitűnő módszer hogy kalóriákat szedj fel, hogy étkezéseid alkalmával a salátáidat olajjal locsolod meg. Iktasd be az étrendedbe a diót és a mogyoróvajat, mert ezeknek magas a kalóriaértékük A kismama étrend kiegyensúlyozott kell legyen és segít a napi többszöri étkezés is. A lakto-vegetáriánusoknak nem lesz gondjuk, de azoknak a vegetáriánus kismamamák, akik teljesen kizárják az állati táplálékot az étrendjükből, bizony törekedniük kell arra, hogy elég fehérjéhez jusson a szervezetük a terhesség alatt.

Azok, akik a vegetáriánus táplálkozást választották, étrendjüket rendszeresen ki kell egészítsék kálciummal, cinkkel és B12 vitaminnal. Mivel a vegetáriánusok étrendje sokkal bonyolultabb javasoljuk, hogy teherbeesésed előtt konzultálj egy étrendszakértővel. Tény, hogy minden nőnek a terhesség ideje alatt megnő a vérszegénység kockázata, a testében megnövekedett véráramlás miatt, amellyel a gyermeket ellátja. Ezért minden anyának kötelező az étrendjébe beiktatni magas vas tartalmú ételeket.

A folsav az, amely megakadályozza a születési rendellenességeket, ezért elengedhetetlenül szükséges a mindennapi étrendben. A vegetáriánusok több folsavat tudnak felhalmozni, mert sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, de azért mégis szükségük van a fent említett étrendkiegészítőkre is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search