Utazási tanácsok a terhesség különböző harmadaiban

 In Terhesség és babavárás

utazás

Utazási tanácsok a terhesség különböző harmadaiban

Utazás a terhesség első trimeszterében

Lehetőleg kerüld a kora reggeli utazásokat, melyek a terhesség olyan tüneteit, mint például a hányinger, még elviselhetetlenebbé teszik. Ha nem érzed jól magad és elkerülhető, inkább ne fáradj az utazással. Próbálkozhatsz citromszeletek szagolgatásával, de ez is csak egy ideiglenes megoldás. A terhesség elvesztésének kockázatától tartva, sok nő csak orvosa közelében érzi biztonságban magát a terhesség első harmadában. Nem szívesen gondolnak arra, hogy egy esetleges sürgősség esetén egy ismeretlen orvos keze alá kerüljenek.

Utazás a terhesség második trimeszterében

Ez a trimeszter a legideálisabb, ha terhesen utazni szeretnél. Már nem annyira gyakran kell a mosdóba menned, és valószínűleg a reggeli hányinger sem gyötör már. A terhesség elvesztésétől sem kell már annyira félned, hisz ennek kockázata jelentősen csökkent. Az útra készíts magadnak enni- és innivalót bőségesen, utazás közben pedig tarts szüneteket, hogy kinyújtóztasd tagjaidat.

Utazás a terhesség harmadik trimeszterében

A harmadik trimeszterben a repülőgéppel utazó nők legnagyobb félelme a koraszülés. Lényeges, hogy érkezéskor lehetőséged legyen egy orvost felkeresni. Mielőtt útra kelne, a leendő anyukának meg kell bizonyosodnia arról, hogy van érvényes és a babára is vonatkozó egészségbiztosítása. Számíthatsz rá, hogy egy kényelmetlen székben ülni nem lesz a legkellemesebb. Főleg zsúfoltságban, egy autóban vagy repülőgépen, 8 hónapos terhesen, az utazás egyáltalán nem lesz egy kényelmes kikapcsolódás.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search