Bőrápolási tippek terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Bőrápolási tippek terhesség alatt

Amikor egy nő gyereket vár, szeretné, ha minden jól menne, gondját viseli önmagának és a babának függetlenül attól, hogy teste épp milyen változáson megy át.

A bőrápolás nagyon fontos a várandós nő számára.

Ahogy beindulnak a hormonális elváltozások, megjelennek a pattanások. A terhesség alatt nem szabad használni szalicilsav tartalmú készítményeket. A pattanás elleni szerek többsége szalicilsavat tartalmaz, és még ha csak a bőrre is teszünk belőle, onnan bekerülve a véráramba veszélyeztetheti a magzatot.

A bőr ápolására a terhes nők használhatnak aloe vera- vagy zabpehely-tartalmú hidratáló krémeket. Évszaktól függetlenül használj bőrradírt, hogy megszabadulj az elhalt sejtektől.

Egy másik dolog, amire a várandós nőknek oda kell figyelni, az a napozás. Függetlenül attól, hogy egy nő terhes vagy sem, a napozás, a napon való tartózkodás a bőr elöregedéséhez, szabálytalan elszíneződéséhez és bőrrákhoz vezethet.

Az első számú aggodalom a terhes nőkben afelé irányul, hogy lesznek-e bőrén terhességi csíkok. A terhességi csíkok a bőr túlfeszítése miatt jelentkeznek. Igaz, hogy terhesség alatt szoktak általában megjelenni, azonban egy gyors elhízás következtében is felléphetnek.

Mit lehet tenni a terhességi csíkok megelőzésére? Kakaóvaj-tartalmú hidratáló szereket érdemes alkalmazni a terhességi csíkok megelőzése érdekében. A kakaóvaj erősíti a bőr rugalmasságát.

Egy másik fontos tényező, amit szem előtt kell tartson egy terhes nő, az a kényelmes cipő viselése. Így megelőzhetőek a lábban a vérkeringési, elsősorban a vénás keringési zavarok. Magas sarkú cipő viselése nem ajánlott terhesség alatt, mert keringési zavarokat okozhat.

A terhesség alatt jó hatással van a bőrre a masszázs, mert javítja a véráramlást a bőr szöveteiben, megfiatalítva azt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search