Természetes babaápolás

 In Házipatika és természetgyógyászat

oliva olaj természetes babaápolásHa a baba bőre érzékeny, nem fog jól reagálni a hagyományos bőrápoló termékekre. Így tehát választhatsz egy költségesebb bőrápoló terméket vagy akár egy  természetes bőrtisztító módszert. Íme, néhány ötlet, hogyan ápolhatod természetesen a baba bőrét.

Alapgondolatok

A kémiai vegyületeken alapuló termékek helyett próbálj természetes babaápolási termékeket használni. Ha babádnak száraz a bőre, testápoló helyett használhatsz olívaolajat. Ez hidratálja, puhítja és csökkenti a bőr száradását. Segít a pelenkák által kiváltott irritációk gyógyulásában is.

Ez nagyon hasznos, ha a baba allergiás más irritációkezelési termékekre. Illatos hintőpor helyett pedig használhatsz kukoricakeményítőt. Mivelhogy természetes, egészségesebb a baba tüdejének és bőrének, illetve sokkal olcsóbb, mint a hintőporok többsége.

Nedves törlőkendők gyerekeknek

Minden szülőnek, akinek maximum kétéves gyereke van, szüksége van nedves törlőkendőre. Viszont ezek költségesek, és akár az illatmentesek vagy “ természetesek” is, melyeket üzletből vásárolsz, irritálhatják a baba popsiát.

• Próbálj meg, mint alternatíva, negyed csésze olívaolajat összekeverni két csésze vízzel. Ha a baba bőre érzékeny, adj hozzá illatmentes vagy természetes sampont. Vágj kettőbe egy tekercs papírtörlőt és vedd ki középről a kartonnyelet. Helyezd a papírtörlőket egy üres nedves törlőkendő-tartóba vagy egy nagy, visszazárható zacskóba. Öntsd ezekre az olaj és víz keverékét, és már kezdheted is őket használni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search