5 lépés, amellyel a pelenkakiütés elkerülhető

 In Csecsemők és újszülöttek

Tudnivaló, hogy a baba bőre sima és minden irritációtól mentes. Az állandó nedvesség és a pelenka okozta dörzsölés a bőr kivörösödéséhez és irritáltságához vezet, ami nem a legkellemesebb és legkényelmesebb a gyermek számára. A jó hír az, hogy a pelenka okozta kiütés nem súlyos, és meg lehet előzni. Tartsd a baba bőrét szárazon és tisztán, így nem fognak fellépni ilyen jellegű problémák.

Íme, 5 lépés, amelyet ha követsz, megakadályozhatod a pelenka okozta irritációt a baba bőrén:

1. lépés. Cseréld a pelenkát a legkevesebb nedvességnél is. A pelenka cseréje legtöbb kétóránként kellene történjen, de ez függ a gyermektől is.

2. lépés.
Próbálkozz többfajta pelenkával vagy törlőkendővel. Ugyanúgy, mint ahogy a pelenkák különböző típusúak, és különbözőképpen nyújtanak védelmet, hasonlóan a nedves törlőkendők is különböző fokú védelmet biztosítanak. Azt is felfedezték, hogy a csecsemők érzékenyek bizonyos szagokra.

3. lépés. Távolíts el minden vizelet- és székletnyomot a baba bőréről. A tisztítását végezd mindig elölről hátrafelé, ez nagyon fontos, különösen a kislányok esetében.

4. lépés. A pelenkacsere rutinná kell váljon a baba tisztántartásánál, amit nap mint nap követned kell a pelenka okozta irritáció elkerülése érdekében. Például cserélj pelenkát rögtön, ahogy a gyerek felébredt, valamint evés után és elalvás előtt is.

5. lépés. Használj pelenkairritáció elleni krémet. Kétféle kezelés létezik a fertőzések ellen: amelyek petróleumot tartalmaznak és amelyek cink-oxidot. Próbálj ki többfélét és beszélj az orvosoddal külön-külön mindegyik előnyeiről és hátrányairól.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search