Szervezz tematikus születésnapi bulit gyermekednek!

 In Ünnepek és szokások

születésnapKözeledik gyermeked születésnapja, és nem tudod, milyen mulatságot szervezz neki? A nagyobb gyerekek szeretik a tematikus születésnapi bulikat, ezért válassz egy témát és annak megfelelően szervezd meg a mulatságot. A díszítések, a születésnapi torta, az ajándékok, fényképek és fotóalbumok, mind-mind utalhatnak a születésnapi zsúr témájára.

A szülinapi buli témájának kiválasztása

Tematikus partit szeretnél de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Az egészen kicsi gyerekeknek is van kedvenc játéka, sorozata, léggömbje vagy más tárgyai. Válassz ki egyet ezek közül, és szervezd köré születésnapi zsúrt. A kicsi gyermek nem biztos, hogy meg fog érteni mindent, ami egy ilyen ünnepségen körülötte zajlik, azonban kellemes lesz majd az évek múltán visszatekinteni a fényképekre és videofelvételekre.

A következő születésnapi témák a leggyakoribbak:
• léggömbök
• bohócok, kalózok
• állatok
• Barbie
• Disney
• hercegnők
• kisautók és teherautók
• rajzfilmek

Tematikus dekorációk, születésnapi torta

Ha már megvan a téma, sokkal könnyebb lesz elkészíteni a dekorációt. Általában minden szükséges kelléket megtalálsz egy helyen: tányérokat, szalvétákat, poharakat. Nem számít, hogy a léggömb része-e a témának vagy sem, gyermeked minden bizonnyal szívesen játszik majd vele. Az üzletek polcain ma már lehet találni mesefigurákkal díszített változatokat is.

Képekkel és poszterekkel is lehet jelképezni a születésnapi buli témáját. Ezeket felrakhatod a falra. A mennyezetre függeszthetsz olyan kis zászlókat, amelyek illenek a témához, illetve a terítőt is lehet ennek megfelelően kiválasztani. Manapság már mindenféle alakú és díszítésű születésnapi tortát lehet rendelni a gyerekek számára, vagy akár te magad is elkészítheted az elképzelésed szerint.

Egy dologra azonban mindenképp figyelj oda: a kicsi gyerekek számára rendkívül megterhelő és fárasztó lehet  egy ilyen tematikus szülinapi zsúr. A túl sok izgalom, sütemény, cukorka és üdítő könnyen felkavarhat egy hároméves gyermeket.

Szülőként a te feladatod odafigyelni gyermekedre és a kis vendégekre is – ellenőrizd időnként, hogy nem fáradtak-e el. Ha úgy gondolod, hogy túl sok a dekoráció, szedj le belőlük néhányat, hiszen kevesebb dekorációval is sikeres lehet a buli.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search