Tündér(i) születésnapi zsúr

 In Ünnepek és szokások

születésnapi_zsúr

A tündérek a ti házatokba is ellátogathatnak, hogy segítsenek emlékezetessé tenni kislányod születésnapjának megünneplését. Díszítésként tüllfelhők jelennek meg, a levegőben pedig tündérpor fog szállni – azaz hétköznapi megnevezés szerint csillámpor.

Az alábbiakban mi is hozzájárulunk néhány ötlettel, hogy a születésnap emlékezetes maradjon mindenki számára.

Csodálatos baldachin

Kérd meg a vendégeket, hogy öltözzenek tündérnek vagy más mesebeli lénynek. A mesebeli hangulat megteremtése érdekében a házat is díszítsd ennek megfelelően. A kis asztalok fölé húzz baldachin-szerű mennyezetet, ezt elkészítheted selyemsálakból és pár méter tüllanyagból, amit fel kell erősítened a plafonra. A lecsüngő baldachint díszítheted akár virágokkal is. Az asztalra is helyezz friss virágokat, és emeld az ünnepi hangulatot néhány fehér színű gyertyával.

Kincsvadászat

A legenda szerint a tündéreknek sok csillogó és aranyból készült tárgyaik vannak. Mielőtt a meghívottak megérkeznének, rejts el aranyozott gombokat, fényes ékszereket, más csillogó tárgyakat a ház köré.
A buli közben adj a kislányoknak kis zacskókat és hagyd, hogy keressék meg a mesebeli tündérek aranyát. A megtalált kincsekből pedig készítsetek mindenkinek csillogó karkötőket.

Az elvarázsolt kert

Az ilyen típusú eseményeken egy varázslatos táj, környezet létrehozása jó ötletnek bizonyul. Nem kell más hozzá, csak néhány díszítő kellék a kézműves boltból, illetve pár hagyományos kerti tárgy – a gyerekek imádni fogják a kerti mulatságot.

A zsúr előtt előtt: vágj méretre néhány darab 20 cm-es átmérőjű habszivacsot és ragaszd műanyag tányérkákra. A habszivacsot vond be mohával, és díszítésként ragassz még rá néhány színes szalagot.

Party közben: a lányok kavicsokat, ágakat gyűjtenek az udvarról, majd a szaküzletből vásárolt kellékekkel – művirágok, játékállatkák, kagylók – díszes kompozíciókat hoznak létre. Az elkészített kompozíciókat a mohára helyezik, a habszivacsba virágokat, vesszőket is szúrhatnak. Így a lányok felejthetetlen perceket tölthetnek el együtt, díszíthetik az alkotásukat, amit majd a nap végén büszkén hazavihetnek.

Virágok édességgel díszítve

Mindenki tudja, hogy a tündérek imádják a virágokat és az édességeket. Hogy mindkettőnek eleget tegyél, a művirágokat díszítsd ki cukorkákkal, amiket majd a kislányok magukkal vihetnek. Akaszd fel a díszes virágokat a bejárat mellé, hogy a kis vendégek hazamenetkor ki tudják választani a kedvenceiket. Akár egy nagy cserépbe is belehelyezheted, és abból választanak majd a lányok a buli befejezésekor.

Személyre szabott tányérok

Különleges és emlékezetes perceket szervezhetsz a gyermek születésnapja alkalmából, ha a fényképét rányomtatod a vendégek tányérjaira. Ezek mellé vásárolj színes, tündéres-mesefigurás köszönőkártyákat is, hogy a gyerekek hazavihessék emlékbe.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search