Szerelmi vágykeltők – afrodiziákumok A-tól Z-ig

 In Táplálkozás és diéta

Szerelmi vágykeltők – afrodiziákumok A-tól Z-ig

Az afrodiziákum olyan élelmiszer, amely a hiedelmek szerint élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást. Apfroditéről, a görög istennőről nevezték el mindazokat a fűszereket, zöldségeket és gyümölcsöket, amelyektől a szexuális vágy felébresztését, vagy visszanyerését remélték. Úgy tartják, hogy az út egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet – és ez érvényes szexuális életére is.

 

avokado Avokádó

Az aztékok ahuacatl-nak nevezték az avokádót, amely szabad fordításban herét jelent. Az avokádó gazdag B6-vitaminban, amelyről azt tartják, hogy szerepet játszik a férfi nemi hormonok és a kálium termelésében, nőknél pedig a pajzsmirigy szabályozásában.

banán Banán

A banán gazdag káliumban és B-vitaminban, ezért serkenti a szexuális hormonok termelődését. Ugyanakkor fontos energiaforrás – pontosan erre van szükséged egy romantikus éjszakához!

csokolade Csokoládé

A csokoládé növeli a szervezet szerotonin mennyiségét, “boldogsághormont” termel és stimuláló hatással bír. Nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb édessége, de az összes élelmiszer toplistáját tekintve is minden bizonnyal az elsők között végezne.

eper Eper

A zamatos erdei gyümölcs ideális szexuális játékszer, főleg ha feldobod egy kis tejszínhabbal vagy csokoládéval. Ugyanakkor nem mellékesen fontos C-vitamin forrás is.

fenyőmag Fenyőmag

A fenyőmag, akárcsak a kagylók és a kaviár, kiváló cinkforrás, amely fontos szerepet játszik a spermium termelésében és a libidó növelésében.

ginzeng Ginzeng

Az ázsiai konyhákban rendszeresen használják, főleg Kínában és Koreában. A ginzeng köztudottan növeli a szexuális étvágyat.

kaviár Kaviár

A tesztoszteron fontos szerepet tölt be mind a nők, mind a férfiak szexuális életében. A cink, amely jelen van a kaviárban, serkenti a tesztoszteron termelését, tehát ez az élelmiszer is minden szempontból kiváló szerelmi vágykeltőnek számít.

mandula Mandula

A mandula a termékenység jelképe, és az ősidők óta afrodiziákumként is alkalmazzák. Úgy tartják, hogy már az illata szexuális vágyakat ébreszthet…

osztriga Osztriga

Az osztriga a leghíresebb afrodiziákum, az első helyet foglalja el azon élelmiszerek sorában, amelyek növelik a libidót. Gazdag cinkben és segít a tesztoszteron termelésében. Ha csodálatos hatást szeretnél elérni, akkor fogyaszd egy pohár pezsgővel!

retek Retek

Amint azt már a cikk elején említettük, már az ókorban az egyiptomi fáraók is gyakran fogyasztottak retket, főleg akkor, ha csökkent a szexuális étvágyuk. A retek gazdag B1-, B2- és C-vitaminban, valamint kalciumban, vasban, foszforban, magnéziumban és káliumban.

szerecsendió Szerecsendió

Az egzotikus, bódító illatú szerecsendió szintén fokozza a nemi vágyat. A kínaiak már évszázadok óta alkalmazzák a nők libidójának növelésére, de Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

sütőtök Tökmag

Magas a cinktartalmának köszönhetően vágykeltő, illetve védelmet nyújt a prosztata megbetegedései ellen. Nyersen vagy pörkölve is fogyasztható, különféle salátákhoz is ideális hozzávaló.

vörösbor Vörösbor

Egy-két pohár bor elkortyolgatása mindkét fél számára előnyös lehet az előjáték alatt. Mérsékelt fogyasztása nem csak a gátlások legyőzésében segít, hanem a kardiovaszkuláris betegségek ellen is védelmet nyújt.

zeller Zeller

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a zeller csak egy közönséges zöldség, tévedtél! A zeller androszteron nevű hormont tartalmaz, amelyről a kutatók azt tartják, hogy csodákat művel a női nemmel, amikor a férfiak izzadtságával eltávozik a szervezetből. Mindkét fél esetében kiváló hormonszabályozó. A nőknél segít a menstruációs görcsökés a meddőség leküzdésében, ugyanakkor hasznos a menopauza okozta kellemetlenségek enyhítésében is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search