Mítoszok a teherbeesésről

 In Családtervezés és gyermekvállalás

Mítoszok a teherbeesésről

Számos mítosz látott napvilágot a teherbeeséshez leginkább ideális szexuális pózokról és olyan természetes módszerekről, amelyek a termékenységet hivatottak növelni. Íme, egy kis ízelítő a gyereknemzéshez kapcsolódó – többé-kevésbé tudományos tényeken alapuló – tévhitekről, persze a teljesség igénye nélkül…

Kecsegtető a gondolat, hogy növelni tudjuk a teherbeesés esélyeit vagy hatást gyakorolni annak kimenetelére. A kudarcok után persze könnyebb belátni azt is, hogy ez többnyire tőlünk függetlenül történik és vannak olyan dolgok, amelyeket nem irányíthatunk. Persze létezik számos – többé kevésbé hatásos – módszer, amely segítségével “befolyásolni” tudjuk (vagy inkább csak akarjuk) a természet rendjét. Az alábbiakban összegyűjtöttük a fogamzásról és teherbeesésről szóló legismertebb és talán legfurcsább mítoszokat.

Azt mondják, hogy…

  • A “biztos” teherbeesés érdekében szeretkezés után ajánlott hosszasan beszélgetni, vagy akár más, közös tevékenységeket szervezni, hogy ezáltal tovább megmaradjon a szexuális összhang. Mások azt javasolják, hogy szeretkezés közben változtassatok minél többször testhelyzetet, mivel ez is igen kedvezőleg hat a termékenységre. A telihold szintén jó szövetséges lehet, ha minél hamarabb kisbabát szeretnétek.
  • Köztudottan léteznek úgynevezett “előírt” szexuális pózok, ha éppen kislány vagy kisfiú a szívetek vágya. Előbbi esetben elég, ha egyszerűen csak elcsábítod a férjedet és a klasszikus misszionárius pózban, nyugodt körülmények között történik meg az együttlét, míg az utóbbi érdekében a hosszú előjáték és a hevesség a célravezető.

A külvilág

A régi mendemondák szerint a külső tényezőket is figyelembe kell venni. A teherbeesés érdekében az együttlét előtt sepregess ki az ágy alatt és lehetőség szerint a hálószoba félhomályában legyetek egymáséi (ha nappal, égő lámpák fényénél és nyitott ablakokkal szeretkeztek, nemcsak a szomszédok fognak jól szórakozni rajtatok, de valószínűleg teherbe sem esel).

Egyéb “lényeges” körülmények, amelyek (nem) biztos, hogy sikerre vezetnek: vegyetek részt egy romantikus hajóúton, ültess virágbokrot, ajándékozz valakinek egy ezüsttárgyat vagy legyen a házadban fagyöngy.

Az vagy, amit megeszel

A táplálkozás is nagyon fontos szerepet játszik a termékenységben. A vörös hús, a sós ételek, a főzött ételek fogyasztásának következtében várhatóan kisfiad születik majd. A halhús, a zöldségek és a csokoládé kislányt ígérnek. Egyes ételpárosítások ikrekhez vezetnek, tehát fokozottan figyelj oda, hogy milyen ételeket fogyasztasz a tervezés időszakában! Első hallásra talán nevetségesnek tűnik, de talán ebben van a a legtöbb tudományos magyarázat, hiszen egyes ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék hatással vannak a hormonokra, így a termékenységre is.

Legutóbbi kutatások szerint, ha a a nő energikus (tehát megfelelően és kiegyensúlyozottan táplálkozik), akkor nagyobb esélye van arra, hogy kisfiút hozzon a világra. Azok, akik ragaszkodnak a zsírszegény étrendhez, valamint a reggelit is rendszeresen kihagyják a legtöbb esetben kislányt szülnek.

Végszó

Mi a tanulság mindezekből? Először is, hogy a stressz káros a termékenységre, tehát próbálj meg lazítani. A nehéz ételek helyett pedig inkább táplálkozz kiegyensúlyozottan, fogyassz vitaminokban és ásványi anyagokba n gazdag ételeket, örülj az életnek és készülj életed egyik legszebb időszakára!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Szerelem és fogamzásgátlás