Repülés a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

repülőgép terhesen

Repülés a terhesség alatt

A repülőutak a terhesség alatt biztonságosak a legtöbb állapotos nő számára akár a terhesség 36. hetéig, különösen, ha az utazás rövid. Ellenben van néhány olyan helyzet, amikor ellenzik a repülőgéppel való repülést, különösen olyankor, amikor a terhes nőknél orvosi és szülészeti komplikációk vannak jelen: a korai terhesség, a terhesség okozta magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség amely esetben a vércukor értéke nehezen ellenőrizhető, ikerterhesség, a méhlepény alacsony fekvése, stb.

Létezik egy másik kategória a terhes nőknél, akiknek nem tilos, de nem is ajánlott repülővel utazni. Ebbe a kategóriába tartoznak a terhes nők akiknek méhlepény rendellenességeik vannak vagy fenáll a koraszülés kockázata.

Hasznos tanácsok repülőgéppel való utazással kapcsolatban a terhesség ideje alatt

A kényelem növelése és a kockázatok csökkentésé érdekében, amelyek egy ilyen utazás alatt jelentkeznek, ajánlott:
• kényelmes, bő ruhák használata
• elasztikus harisnya, mely javítja a vérkeringást a szív és a tüdő felé
• egymásra tett lábak elkerülése
• megfelelő hidratálás
• könnyű fizikai gyakorlatok amelyek biztosítanak egy minimális mozgást – legalább a kezek, lábak,és a fej megmozgatását.

Ki kell kérni a jelenlegi kezelőorvos véleményét a repülőutakat tekintve, az ilyen utazás engedélyezését vagy ellenzését, figyelemmel kisérhető magasságban tartózkodva a terhesség alatt, amely megfelel a jelenlegi állapotodnak és a terhességi idő alakulásának.

Még ha meg is kapod az orvos engedélyét a repülésre, a terhesség alatt az utazásokat minél ritkábban és egyre rövidebb időszakok alatt kell megtedd, mivel ez zavarhatja a méhösszehúzódásokat és fenáll a koraszülés veszélye, mivel a nyomáseltérések, amelyek előfordulhatnak, még ha kisebbek is, a magazatburok idő előtti spontán megrepedését okozhatják.

A turbulencia bármikor lehetséges, ebben az esetben ajánlott a biztonsági öv folyamatos viselése, azonban ez hozzájárulhat a méhösszehúzódások megjelenéséhez.

A repülés kockázatai terhesség alatt

A terhesség egy bizonyos szakaszában – talán 28. terhességi hét után – a légitársaságok szükségessé tehetik, hogy adj nekik egy iratot az orvosodtól aki igazolja, hogy utazhatsz repülővel. Ezek a feltételek igen eltérőek, ezért a legjobb, ha információkat kérsz a cégtől, amellyel repülni kívánsz.

Miután a levegőbe értél, a legnagyobb kockázatot számodra, mint terhes utas, a mélyvénás trombózis jelenti – egy vérrög kialakulása a láb egyik vénájában. Ez ritka szövődmény, de súlyos bármilyen terhességben. A trombózis veszélye növekszik a mozgáshiánnyal és a kiszáradással. A trombózis kockázatának csökkentése érdekében próbálj a közlekedő sáv szélén helyet foglalvi, hogy több hely legyen a lábadnak, hogy sok folyadékot tudj inni a repülés során, hogy feltudj állni és járkálni pár percet minden órában. Ezért jegyváltáskor kérj egy közeli helyet a folyosóhoz, hogy ne zavard a többi utast.

Azt mondják, hogy egy utazás New Yorkból Londonba, vagy bármely más hasonló időtartamú, távolságú és magasságú repülés, az utasokat kiteszi egy olyan méretű sugárzásnak, mint egy mellkasröntgen! Ugyanakkor, számos tanulmány kimutatta, hogy ez a sugárzás repülés közben nem mutat nagyobb vetélési kockázatot.

Ha terhes vagy és egy repülőutat tervezel, válassz egy alacsonyabb repülési magasságú járatot, mivel a sarkvidékek fölötti repülés, kétszer akkora sugárzásnak tesz ki, mint az Egyenlítő feletti. A sugárzás szintje megduplázódik minden 2000. méter magasságban!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search