Organikus pamut a kisbabádnak

 In Egészség és életmód

pamut ruhák

Miért válaszd az organikus pamutot kisbabádnak, és miben kulönbözik az egyszerű pamuttól?

Az organikus pamut növényvédőszerek és kémiai anyagok nélkül van termesztve. A környezetvédő farmerek a szerves trágyával való termesztésre alapozták a mezőgazdaságot, valamint a kézi rotációra. Az organikus gyapotmezők természetes módon vannak trágyázva, a parazita bogarak a betakarítás kárának természetes kontrollálására vannak használva, a gyom pedig kapával, traktorral vagy kézzel van eltávolítva.

Az organikus pamut kémiai anyagok nélkül van termesztve, tehát nem tartalmaz szintetikus mérgeket, amik bekerülhetnek az újszülött vérgeringésébe.

Tényezők, amik negatívan befolyásolhatják a pamutot, s ezáltal a kisbabát is, organikus mezőgazdaság által vannak eltávolítva. A felhasznált növényvédőszerek tehát természetesek, általában chili, fokhagyma és szappan keveréke, mely távol tartja a természetes kártevőket, de nem semmisíti meg őket. Az organikus gyapotmezők „tápláléka” az eső, a napfény és a természetes trágya, ami humuszban gazdaggá teszi a földet, így magában tartja a nedvességet és a trágyát.

Ha a pamut organikusnak van elkönyvelve, azt jelenti, hogy a gyapot megfelelően volt termesztve, szigorúan ellenőrizve önálló szervek vagy privát szervezetek által. Az igazolás magába foglalja a farm és a folyamat vizsgálatát, mint pl. a talaj időnkénti tesztelése, hogy meggyőződjenek róla, hogy a felállított szabályok be vannak tartva. A pamut előállítási igazolványa egy biztosítás a vásárlók számára és bátorítás a prémium ár fizetésére a termelők számára, akik a környezetvédő termelést alkalmazzák.

Nemrég nemzetközi szabványokat állítottak fel, tehát minden szervezet igazolványa ugyanazokat a szabványokat használja az organikus anyagok ellenőrzésére és vizsgálatára. Az organikus pamut megfelelő alternatíva lehet a kisbaba érzékeny bőre számára.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search