Milyen gyakran kell a csecsemőt táplálni?

 In Csecsemők és újszülöttek

baba cumisüvegAmikor megszületik egy gyerek, a szülők nagy felelőséggel állnak szemben, és fontos döntéseket kell hozzanak a csecsemő táplálásával kapcsolatban.

A szoptatás a legjobb és legbiztosabb opció a babának, mivelhogy ezáltal a baba az anyától, vagyis tőled, megkap minden tápanyagot, melyre szüksége van.

Ennek ellenére, több táplálási alternatíva létezik a kereskedelmi forgalomban, mely kiegészíti a csecsemő táplálkozási igényeit.

Az első akadály, mellyel a szülők szembe kell nézzenek az, hogy milyen gyakran táplálják babájukat: igény szerint vagy határozzanak meg egy pontos órát, akkor is ha a baba sír?

Egy baba több okból is sírhat, ez az egyetlen módszer, mellyel kifejezheti igényeit, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell etetni.

Lehet, hogy egyszerűen csak a pelenkacsere szükséges, vagy a baba csupán szomjas. Mozgásai által lehet a legjobban megállapítani, hogy a csecsemő éhes vagy sem.

Általában, ha a gyerek szájába teszi a kezét, ha egyik oldalról a másikra mozgatja fejét, zajong vagy sír, ezek egyértelmű jelei az éhségnek.

Az újszülötteket normálisan kell táplálni, 2- 3 óránként, majd ahogy nőnek és több tejet fogyasztanak, az étkezések száma csökken.

Vannak időszakok, amikor a csecsemőt rövidebb intervallumokban szükséges táplálni, növekedési szükségletei miatt, melyek időszakosan jelennek meg, 6 hónapos korig.

Általánosságban, egy újszülött 2-3 óránként eszik, a kéthónapos csecsemők 3-4 óránként, majd 6 hónapos korban már annak függvényében szopnak, hogy mennyi szilárd ételt fogyasztanak.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search