Mikor időszerű a 3D ultrahang

 In Terhesség és babavárás

ultrahang vizsgálat doktornő

Mikor időszerű a 3D ultrahang

Tudd meg a gyerek nemét 3D ultrahangos vizsgálattal!

Annak ellenére, hogy orvosi tankönyvek szerint a baba neme már a 12. hét után kimutatható, tulajdonképpen a legtöbb orvosi rendelő és kórház nem próbállja meghatározni a gyerek nemét, ameddig meg nem történik a 20. heti nőgyógyászati látogatás.

A 3D/4D ultrahangközpontok kielégíthetik az állapotos nők kíváncsiságát, akik nem tudnak várni, míg kimutatható a gyerek neme, vagy csak szeretnék azt megerősíteni.

A 15. hétben a sikerarány, hogy meg lehessen különböztetni a gyerek nemét, legjobb esetben 50%-os és a pontosság ebben a szakaszban még kérdéses.

A 17. terhességi héten több mint 90% esély van a nem pontos meghatározására. A legtöbb ultrahangközpont az embrió 17 hetes korát használja, mint indulási időszak, a nem meghatározása érdekében. A nem meghatározása a 20-ik hétben és ezt követően pontos, 95%-arányban, ahogy azt az orvosi szakirodalomban is jelentett, nőgyógyászati látogatások alátámasztják.

Első kép a babáról

A 3D ultrahang vizsgálat elvégézse a terhesség 20-32. hete között a legjobb, de a 24-30. hét között a legideálisabb. Egyes központok azt tanácsolják az anyáknak, hogy a terhesség 28-32. hete közötti időszakban, esetleg később végeztessenek ultrahangos vizsgálatot annak érdekében, hogy tiszta képet kapjanak.

A 32. hét után nagy a valószínűsége, hogy a baba már behelyezkedik a medencébe, ebben az esetben pedig a gyerek 3D képeinek megszerzése szinte lehetetlen.

Tanácsok 3D ultrahangos vizsgálat előtt

Az orvosi látogatással ellentétben a központok, melyek a 3D ultrahangos vizsgálati berendezéssel rendelkeznek, nem ajánlják a pácienseknek, hogy visszatartsák a vizeletet, vagy hogy tele legyen a vízhólyag a vizsgálat végrehajtása előtt.

Egy jó kép megszerzése érdekében, a központok megfelelő mennyiségű víz fogyasztását ajánlják egy-két hétig a 3D ultrahangos vizsgálat végrehajtása előtt. Mindez annak érdekében, hogy biztos legyen a magzatvíz megfelelő mennyisége a magzat körül, és hogy a folyadék tiszta legyen. Nagy mennyiségű víz fogyasztása, kevéssel a 3D ultrahangos vizsgálat végrehajtása előtt, nem segít a tisztább képek megszerzése érdekében.

Jövőbeli fejlődések

A 3D ultrahangos vizsgálatok hamarosan a rutinszerű terhesgondozás részévé válhatnak. Ezt a vizsgálatot már a magzat szívének rendellenességei kimutatására is használják. A 3D ultrahang a közeljövőben használatos lesz a neurológiai reakciók és a magzat viselkedésének tesztelésében, segítve ezáltal az agyi bénulás megállapítását vagy cáfolását.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search