Hogyan segíthetsz, ha a baba nyugtalan?

 In Csecsemők és újszülöttek

fiatal családA baba nyugtalanságának nem biztos, hogy az az oka, hogy valamit rosszul csináltál, ellenben megelőzheted ingerlékenységét a következő kellemetlen helyzetek elkerülésével:
• ne hallgassatok túl hangos zenét
• ne kerüljön a baba túl élénk színek közelébe
• kerüljétek a túl erős fényt
• minél kevesebbet hintáztasd a babát.

Ha úgy látod, hogy a babánál jelentkező nyugtalanság szezonhoz kötődő (szezonális hangulati zavar vagy más idegrendszeri probléma), fordulj orvoshoz, aki tud majd ajánlani egy olyan gyermekgyógyászt, akinek a szenzoriális (érzékszervekre vonatkozó) fejlődés a szakterülete.

Az ilyen betegségben szenvedő babáknál később gond lehet a tanulási készség kialakulásával, valamint nehezebben tud majd figyelni, beilleszkedni. Ezért is fontos időben szakorvoshoz fordulni.

Ha semmilyen ok nélkül nyűgös vagy  ideges a baba és nyugtalanul viselkedik, több mint valószínű, hogy álmos. A hasfájós baba esetében, aki bélgörcsökbenis szenved, a gyógymód az idő, a fejlődés, a növekedés.

A szülőknek a legfontosabb dolog, amit ebben a helyzetben tehetnek az, hogy megőrzik a nyugalmukat, és megértik, hogy a baba ezzel a viselkedéssel akarja kifejezni azt, ami vele történik. Ő még csak sírással kommunikál.

Próbálj ki több módszert a baba megnyugtatása céljából és kísérletezd ki, melyek a leghatásosabbak picinyed esetében. Ha semmi sem válik be, fordulj a gyermekorvoshoz, ő biztosan tud tanácsokat adni és ha szükséges. Elvégezhet egy alaposabb kivizsgálást a baba viselkedésével és fejlődésével kapcsolatban, nehogy valamilyen komolyabb probléma okozza a nyugtalanságát.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search