Kiságy típusok

 In Csecsemők és újszülöttek

kiságyA baba bútoroknak általában többszörös szerepük van, de elsősorban a biztonságot és a kényelemet kell biztosítsanak a baba számára.

Bizonyosodj meg arról, hogy a babaágy engedélyezi a matrac magasságának szabályzását. Ha nem vagy magas, egy emelt matrac segíteni fog, hogy könnyebben kiemeld a babát az ágyból. Amikor a baba már elkezd mozogni, lejjebb kell engedni a matracot.

A kiságy, amelyet meg akarsz vásárolni, legkevesebb két magassági szinttel kell rendelkezzen. Az új modellek már három vagy ennél is több magassági szinttel rendelkeznek, mely továbii kihasználhatósági lehetőségeket jelentenek.

• Fiókos kiságy, kombi kiságy
Egyes modellek rendelkeznek fiókokkal, álatlában a kiságy lenti részén. Ha a hely problémát okoz, ez megfelelő választás lehet számodra. Ezáltal el lehet halasztani a szekrény vásárlását egy későbbi időpontra. A gyerek még mászkálhat is a fiókos kiságy alatt, ha elegendő hely van.

A kombi kiságy különböző típusú pelenkázó komóddal vagy két fiókos ágynemű tartóval vannak egybeépítve. Ezek megkönnyíthetik a pelenkázás és öltöztetés műveletét, azonban vedd figyelmbe a biztosnági szempontokat is.

• Kerekes kiságy
Egyes babaágyak kerekekkel vannak ellátva. Ez nagy segítség, ha többször elmozdítod a babaágyat. Könnyíthet az ágyneműcsere alkalmával és a kiságy alatti rész kitakarításnál. A kerekes kiságy költöztetésének lehetősége, egyik szobából a másikba, hasznos lehet.

A fémkerekek sokkal alkalmasabbak, mint a műanyag kerekek. Ne feledd azonban, hogy ez potenciális veszélyt jelenthet, főleg ha más gyerek is van a lakásban. Õk maguk eltolhatják a kiságyat (le a lépcsőn, egy ablak vagy bútor elé). Bizonyosodj meg róla, hogy a kerekek jó és nagyon erős zárszerkezettel rendelkeznek.

Abban az esetben, ha a kiságy, melyet meg szeretnél vásárolni, nincs elláva kerekekkel, lehet külön is vásárolni kiváló minőségű kerekeket, melyeket egyedül is fel tudsz szerelni, vagy megkérhetsz valakit, hogy szerelje fel helyetted.

• Átalakítható kiságy
Sok kiságyat terveztek olyan módon, hogy át lehessen alakítani kisebbre, pl. egy paddá, vagy alakulhat belőle egy ágy is felnőtteknek, későbbi használatra. Míg ez első hallásra nagyon hasznos lehet, nem biztos, hogy még mindig kedvelni fogod, amikor eljön az átalakítás ideje.

Ha egy kisebb ágyat is ki lehet alakítani belőle, vedd figyelembe az időt, ameddig gyermeked képes lesz aludni benne. Néhány éven belül vásárolnod kell egy szabványos méretű ágyat, ha a baba nagyra nő és az átalakítható kiságy már kicsi lesz neki.

A legtöbb ilyen kiságyhoz szükséges egy kiegészítő készlet az átalakításhoz. Ellenőrizd, hogy mennyire költséges egy ilyen készlet, mielőtt bármilyen döntést hozol.

• Utazó kiságy
Hosszú hétvégi utazásokhoz, nyaraláshoz szinte nélkülözhetetlen eszköz az egész pici kortól kortól kisgyermekkorig használható utazó kiságy, amely könnyen szállítható, kis helyen is elfér, mégis az otthoni rácsos ágy kényelmét, biztonságát nyújtja.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search