Játszószonyeg kisbabáknak

 In Csecsemők és újszülöttek

baba_játszikNagyon fontos, hogy a választott játszószőnyeg biztonságos legyen, nehogy a baba megsérüljön, amikor rajta játszik. Vastagsága legyen megfelelő, a rajta lógó játékok pedig legyenek jól rögzítve, ne lehessen darabokra szedni őket, nehogy a pici véletlenül lenyelje. Ugyanakkor elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a baba kényelmesen kinyújtózhasson rajta.

A legtöbb csecsemő örül a színes, puha matracnak, amelyikre egy hajlított rúd van erősítve – megkapaszkodhat benne és a ráfüggesztett játékok segítségével pedig háton fekve is elszórakozhat. Az egyszerű, játékok nélküli játszószőnyeg nem megfelelő a baba számára, mert attól az esettől eltekintve, amikor hason fekszik, nem igazán lesz amivel lefoglalja magát.

Olyan játékszereket függesszünk rá, amiket kézzel is elér. Ezzel segítjük kéz és szem koordinációját, valamint szórakozást is biztosít számára. Ennél is jobb, ha a játékszerek nincsenek véglegesen odarögzítve, s bármikor a baba kezébe adhatjuk, hogy játsszon velük.

Amikor játszószőnyeget és hozzá illő játékokat keresel, nézd meg, adnak-e valami hangot vagy zenélnek-e. A kisbabák rendkívül szeretik, ha a játékszerek zajosak, ezzel hallásuk is fejlődik a többi érzékszerven kívül.

Nem utolsó sorban, olyan játszómatracot kell választani, amely elfér a baba ágyában is. Ebben az esetben, ellenőrizned kell a kiságy védőrácsait, nehogy a baba megüsse magát, amikor a matrac az ágyában van.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search