No SSO cookie

Csecsemők és újszülöttek


 • A csecsemő lázának csillapítása

  A csecsemő lázának csillapítása

  Csecsemők és újszülöttek

  A magas láz csillapítása nagyon fontos, így mindenképp tisztában kell lennünk a helyes méréssel és a módszerekkel is. Hány foktól kell lázcsillapítót adni és milyen egyéb lehetőségek vannak?

 • Mit kell tudni a csecsemő fogzásáról?

  Mit kell tudni a csecsemő fogzásáról?

  Csecsemők és újszülöttek

  A szülők számára a fogzás - vagyis a tejfogak előbújása - a baba első életévének egyik legnehezebb időszaka lehet. Fájdalom, álmatlanság és hőemelkedés is kísérheti ezt az összetett folyamatot, a kellemetlen tünetek enyhítése pedig nem minden esetben jár sikerrel.

 • Büfiztetés szoptatás után

  Büfiztetés szoptatás után

  Csecsemők és újszülöttek

  A kisbaba rendszeres büfiztetése fontos az egészsége érdekében. Segíts neki, hogy jól érezze magát az étkezések után - legyen szó szoptatásról vagy cumisüvegből táplálásról! Különböző módszerek alkalmazásával a baba könnyebben meg tud szabadulni a felgyülemlett levegőtől.

 • Az újszülött látása

  Az újszülött látása

  Csecsemők és újszülöttek

  Az újszülött látása fokozatosan alakul ki, kezdve a méhen belüli időszaktól - amikor már észleli a fényt, egészen a normális és teljes látás kialakulásáig - ami a születés után 8-9 hónappal következik be. De hogyan fejlődik ki a csecsemő látása és milyen változásokon megy keresztül hónapról-hónapra, egészen egy éves korig?

 • A baba súlygyarapodása 1 éves korig

  A baba súlygyarapodása 1 éves korig

  Csecsemők és újszülöttek

  A csecsemők átlagos testtömege születéskor megközelítőleg 3000-3500 gramm, a normális súly pedig 2500 és 4500 gramm közé illeszthető be. Azok a babák, melyek 2500 gramm alatt születnek fejletlenek és általában a koraszülöttek. Akik pedig születéskor meghaladják a 4500 grammot, túlsúlyosnak és óriás gyerekeknek vannak tekintve.

 • Hogyan fertőtlenítheted a baba cumisüvegét?

  Hogyan fertőtlenítheted a baba cumisüvegét?

  Csecsemők és újszülöttek

  Azokat az eszközöket, amellyel a baba étele érintkezik - ezek közé tartozik a cumi és a cumisüveg is - mindig a lehető legnagyobb gonddal tisztítsd meg és fertőtlenítsd. Ezáltal elpusztíthatod, vagy legalábbis minimálisra csökkentheted a fertőző betegségeket terjesztő mikroorganizmusok számát. Melyek a leghatékonyabb módszerek?

 • Mit tehetsz, ha a baba túlzottan ragaszkodik hozzád?

  Mit tehetsz, ha a baba túlzottan ragaszkodik hozzád?

  Csecsemők és újszülöttek

  Minden baba éltében eljön az a pillanat, amikor édesanyja hosszabb-rövidebb ideig magára kell hagyja. Pár hónapos korában még hamar megnyugszik, ha pár percre egyedül hagyod vagy megkérsz valakit, hogy vigyázzon rá. Nyolc hónapos kora körül azonban új időszak kezdődik és a baba hirtelen sírni kezd, ha kilépsz a szobából - ezt a jelenséget szeparációs szorongásnak nevezik.

 • Babaúszás - egy igazi családi program

  Babaúszás - egy igazi családi program

  Csecsemők és újszülöttek

  A babaúszás hasznos a mozgásfejlődés szempontjából, stimulálja az idegsejtek működését  és nem utolsó sorban igazi családi programot jelent. Csodálatos hatásai ellenére azonban több gyermekorvos és szülő tiltakozik ellene, mivel szerintünk feleslegesen terheli a baba szervezetét, magas a fertőzések kockázata és sietteti a fejlődés szakaszait. Mi az igazság a babaúszással kapcsolatban és mit kell tudnod még a beiratkozás előtt?

 • Számukra minden játék - A Pampers együtt ünnepli a babák csodálatos és egyedi játékszellemét

  Számukra minden játék - A Pampers együtt ünnepli a babák csodálatos és egyedi játékszellemét

  Csecsemők és újszülöttek

  A babák nap mint nap új kihívásokkal találják szembe magukat, amelyeket hihetetlen, a maguk szintjén kivételes erőfeszítésekkel küzdenek le. Amíg a Föld legjobb atlétái idén nyáron Londonban gyűlnek össze a XXX. Nyári Olimpiai Játékokra, addig a nappalikban játszó kisbabák is hasonló igyekezettel próbálják kihozni magukból a legjobbat szerte a világon.

 • Jobb a gyermeknek az anyja ölében - a hordozásról

  Jobb a gyermeknek az anyja ölében - a hordozásról

  Csecsemők és újszülöttek

  Az emberi újszülött az úgynevezett hordozott utódok közé sorolható, vagyis feltételezhető, hogy néhány tízezer évvel ezelőtt őseink a testükön hordták újszülötteiket. Erre utal az újszülöttek veleszületett fogóreflexe is.

--


Belépés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Elfelejtett jelszó