Milyen trükköket alkalmazzunk, hogy a baba jól bírja a hosszú utazást?

 In Csecsemők és újszülöttek

baba_autóban

Ha babával indulunk vakációzni vagy látogatóba a távolabb élő rokonokhoz, szülőként hajlamosak vagyunk az átlagosnál is többet aggódni az utazás körülményei miatt. A kisbabával történő utazást nem mindig lehet stresszmentesen megoldani, azonban a legtöbb esetben nem kell annak lennie.

A következő sorokban megpróbáljuk a kisgyerekes családokat hasznos tanácsokkal ellátni, hogy a babával történő utazás és a kívánt uticél felé vezető út szórakoztató legyen. Ha hosszú útra indulunk a kicsivel több csomagra lesz szükségünk és több mindenre kell odafigyelnünk, azonban felejthetetlen élményeket is szerezhetünk ezalatt.

Készüljünk fel az utazásra: legyenek nálunk játékok, harapnivaló, valamint az utasterében tartott csomagunkban mindenképp legyenek nedves törlőkendők és tiszta pelenkák is.

 

A baba szórakoztatása

Az első tanács az lenne, hogy próbáld meg minél jobban elvonni a baba figyelmét a hosszú útról. A 6 hónaposnál kisebb gyerekek az út nagy részét sokszor átalusszák, azonban az ébren töltött időszak alatt célszerű gondoskodni a szórakoztatásukról.

Vannak kicsi gyerekek, akik nagyon szeretnek autóval utazni, nekik az is elegendő, ha az ablakból nézhetik az elsuhanó tájat. Mások azonban nehezen tudnak sokáig egy helyben maradni, őket játékokkal és “beszélgetéssel” lehet a leginkább lekötni. Tanácsos néhány játékot kizárólag az autóban tartani (amit csak ott adunk a kezébe), így ezek mindig az újdonság erejével tudnak hatni, ezáltal hosszabb ideig lekötik a gyerek figyelmét.

Előnyösebb éjszaka utazni

A gyerekek sokszor nem értik meg, hogy miért nem állhatnak fel és járkálhatnak ide-oda. Az éjszakai utazás előnyösebb, hiszen ilyenkor többnyire alszanak.

Ha ez nem kivitelezhető, akkor egy kedvenc játék talán könnyebbé teheti a gyermek utazását. Egy másik megoldás pedig abban áll, hogy több játékot viszel magaddal, melyeket azonban csak szépen sorban, egyenként veszel elő – ezzel tartva fenn hosszabb ideig a gyermek érdeklődését.

 

A kényelem és biztonság elengedhetetlen

Úgy az anya, mint a gyermek számára is nagyon fontos, hogy kényelmesen utazzon. A kényelmes gyermekruhák és cipők elengedhetetlenek a hosszú utazás során. Figyelj oda gyermekedre és bizonyosodj meg róla, hogy megfelelő kényelemben van része, és kellőképpen lefoglalja valami, amíg eléritek uticélotokat.

Az utazás során mindenképp szem előtt kell tartanod a baba biztonságát is! Újszülött kortól nagyjából kilenc hónapos korig megfelelő a babahordozó, majd ezt követően – ha a baba már ügyesen ül – használj a korának megfelelő autós gyermekülést.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search