Hogyan tudod megelőzni a pelenka okozta irritációt?

 In Csecsemők és újszülöttek

pelenkakiütésA legjobb védelem a pelenka irritáció ellen, hogy a baba popsiját szárazon tartod, így a legjobb ha a lehető leghamarabb kicseréled a pelenkát miután az piszkos lett.

Gondosan meg kell tisztítani a nemi szervek területét minden pelenka csere után. Nem kell dörzsöld a bőrét, amíg megszárad.
Ha a baba hajlamos erre az irritációra, alkalmazz egy védő kenőcsöt minden alkalommal, amikor pelenkát cserélsz. Nem kell hintőport alkalmazz, mert a por károsítja a baba tüdejét, ha azt belélegzi.

Ha hintőport akarsz használni, válassz egy kukoricakeményítő tartalmú port. Alkalmazd a port először a kezeden, hogy elkerüld a baba tüdejével való érintkezést. Tartsd távol a babától a hintőport és mosd le a bőrt, ha ennek redőibe felgyűlik.

Amikor a baba elkezd szilárd ételeket enni, lassacskán minden tápanyagot be kell vezess az étrendjébe. Ez segít annak megállapításában is, ha valamiféle ételallergiája van. Ha észrevetted, hogy bármilyen élelmiszerre érzékeny, el kell ideiglenesen távolítsd az étrendjéből.

Ne szoritsd rá a pelenkát a bőrre, mert így a levegő nem tud közlekedni és ezáltal nem szellőzik. A bő babaruhák segítenek a baba bőrének lélegezni és hosszabb ideig szárazon tartani.

Ha anyagból készült, mosható pelenkát használsz, akkor lehetőleg illatmentes mosószerrel és ruhaöblitő nélkül mosd. Mindkettő bőrirritációt okozhat a gyermek számára. Mosd ki a pelenkákat meleg vízben és öblitsd ki kétszer. Adj ecetet az első öblítő vízhez, hogy eltávolíts minden lúgos hatású anyagot.

Folytasd az etetést szoptatás révén, ameddig csak tudod, mert ez növeli a gyermek ellenállóképességét a fertőzésekkel szemben. Így nem lesz szüksége antibiotikumokra, amelyek hozzájárulhatnak az irritáció megjelenéséhez.

Ha a baba bölcsődébe megy, győződj meg arról, hogy a gondozók megértik ls tiszteletben tartják ezeket a megelőző intézkedéseket.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search