Hogyan lehet egy anya számára is pihenteto a nyaralás?

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

Tippek, hogy a nyaralás valóban családi legyen

Köztudott, hogy egy anya valójában sohasem tud igazán szabadságra menni, azonban egy kis pihenésre és kikapcsolódásra neki is szüksége van. Összegyűjtöttünk számodra 5 hasznos tippet, amelyek segítenek, hogy a családi nyaralás kellemesen teljen és számodra is stresszmentes legyen.

1. Megfelelő uticél. Olyan helyet válassz a nyaralás helyszínéül, amely a család minden tagjának,, kicsiknek és nagyoknak az igényeit is egyaránt kielégíti. A legtöbb családbarát szálloda szervez különféle programokat gyerekeknek, de az sem árt, ha a célállomás közelében van egy játszótér, vidámpark vagy állatkert is. A felnőttek számára a kulturális programok vagy egyszerűen a tengerparti lazulás a legjobb választás, azonban a kicsik általában erre hamar ráunnak.

2. Aktív pihenés. Ha figyelmesen követed az üdülési reklámokat, kifoghatsz akár egy olcsóbb hajókirándulást is. Ezek keretén belül általában számtalan szabadidős programot szerveznek, amelyeken a gyerekek is szívesen részt vesznek, tipegőktől egészen kamaszkorig. Természetesen egy ilyen hajóútnak megvannak a maga korlátai is, amit a kisgyerekes szülőknek figyelembe kell venniük.

Ha a családi kassza szűkebbre van szabva, akkor töltsétek a nyári vakációt például egy kalandpark vagy tanya közelében. Amíg a gyerekek együtt játszanak és részt vesznek a különféle foglalkozásokon, addig te nyugodtan lazíthatsz, hiszen felügyelet alatt vannak.

3. Szabd meg előre a feltételeket! Légy határozott az egész családdal szemben, mondd meg nekik, milyen elvárásaid vannak a nyaralással kapcsolatosan, és mi az, amit igazán szeretnél! Természetesen a gyerekekre felügyelni kell, azonban emellett próbálj meg lazítani is kicsit. Lehetőség szerint olyan helyre szervezzétek a családi nyaralást, ahol a gyerekeknek is sokszínű, változatos programokat lehet találni.

4. A szórakozás nevében, állj le! Otthon a ház egyik sarkából a másikba szaladgálsz, úgyhogy a vakációban ne csinálj mást, csak pihenj és szórakozz. Egy kis kikapcsolódás neked is jár egy hosszú és fárasztó időszak után. Ha kisbabával vagy gyerekekkel indultok nyaralni, fel kell készülni a legváratlanabb helyzetekre is, azonban megfelelő higgadtsággal és egy kis szervezéssel általában ezek könnyen megoldhatóak lesznek. Fontos, hogy a nyaralás alatt szervezz a magad számára is egy kis pihenésre és szórakozásra alkalmas időszakot és ne csupán a megszokott teendőidet végezd.

5. Kapcsolj ki! Ha mindenképp maradnak halaszthatatlan ügyeid a családi nyaralás időszakára is, akkor jelöld ki a napnak azt az iőszakát, amikor elintézheted a telefonokat vagy az internetes dolgaidat, azonban a többi időt mindenképp pihenéssel és szórakozással töltsd. Neked isz szükséged van arra, hogy a nyaralás alkalmával ki tudj zökkenni a megszokott kerékvágásból és kevesebb teher háruljon rád, mint otthon.


anya nyaral
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search