Mi legyen a baba neve? Az első konfliktus szülőként

 In Családtervezés és gyermekvállalás

kismama apaEzen probléma kezelési és megoldási módszere minta a későbbi problémák megoldására is. Milyen módon oldjátok meg a konfliktusokat? Mi az, ami támogatja házzaságotokat vagy elválaszt egymástól?

A családi konfliktusokat és problémákat elemző kutatók egyetértenek abban, hogy együtt kell maradnotok akkor is, ha bizonyos dolgokról különböző véleményetek van. Ez az a kulcs, mely hozzájárul a sikeres házzasághoz..

Házasságotok a gyermek jólétének alapja

Összpontosíts a problémák megoldására, megértve partnered érzéseit a kiválasztott névvel kapcsolatban.

Az érzelmi okok megértése, melyek a névválasztás alapját képviselik, biztosítja a kapcsolat megtartását köztetek mint ideális változat, az érzelmi eltávolodás helyett.

Tisztelettel és megfontoltan kell bánjatok egymással (ahelyett, hogy minimalizáljátok vagy ne vegyétek figyelembe a másik érzéseit). Ez nagyon fontos egy erős egyesítés fenntartása érdekében.

Fontoljátok meg a következő gondolatokat, melyek segíthetnek megoldani a dilemmát, a baba nevének választásával kapcsolatban:

Mit jelent számodra egy név?

A baba neve általában az érzelmek, preferenciák és jelentések függvényében van kiválasztva. Amikor közlöd partnereddel a kedvenc nevet, magyarázd el neki, hogy számodra mit jelent ez a név.

Például mire gondolsz a kiválasztott név alapján? Egy verekedős vagy egy erős fiúra? Egy másik név megtalálásának lehetősége, mely ugyanezt az érzést nyújtja, egyre valódibb lesz.

Kérdezd meg férjedtől, hogy milyen érzéseket kelt benne ez a név, és vedd figyelembe érzéseit!

Gyakran a név társul egy ismert személlyel. Ebben az esetben a név szennyezve lehet egy negatív vagy kiábrándító tapasztalattal, vagy épp ellenkezőleg, pozitív jelentést hordozhat.

Az érzéseket megosztva ezen társulással kapcsolatban, a párok saját útmutatót alkothatnak, és ezáltal sokkal könnyebb lesz azonosítani a mindkét szülő által elfogadott vagy el nem fogadott nevet.

Családi örökség

Egyes családokban hagyomány megtisztelni egy kedves személyt azáltal, hogy róla nevezed el gyermekedet, vagy nevének kezdő betűjét kiindulási pontnak használod. Például egy nagynénit is lehet értékelni, nevének kezdőbetűjét használva.

A partner kívánságának megértése, hogy szeretné belefoglalni a családi történetet is, új tárgyalási gondolatokat generál, melyek értékelésen és nem versenyzésen alapuló megoldásokhoz vezetnek. Ez segíthet, hogy megalkosd saját jelentőségedet a névadás folyamata során.

Legyetek kreatívak!

Ne adjátok fel! Keressétek különböző nevek jelentéseit, mivelhogy új ötleteket adhatnak. Ha kommunikáltok, találhattok egy olyan nevet, mely mindkettőtöknek megfelel.

Fontoljátok meg egy második név lehetőségét is mint kompromisszum, és ne feledjétek, hogy a neveket sorban is ki lehet választani.

Például egyes jövendőbeli szülők úgy döntenek, hogy az apa választja ki az első nevet az első gyereknél, az anya pedig a másodikat, a következő gyereknél.

Találjatok egy megoldást, mely mindkettőtöknek kedvez, az “elvesztett csata” érzése helyett. Ez a probléma sikeres megoldását jelenti. Amikor a partner úgy érzi, számít a véleménye, és nincs figyelmen kívül hagyva, egy kompromisszum alakul ki a szeretet jele alatt.

A tény, hogy nem értettetek egyet, lehet akár egy ok is kapcsolatotok megerősítésére, a módszernek köszönhetően, ahogy megoldjátok a problémát, mint egy igazi csapat.

Alakítsátok át a tapasztalatot szeretetteljessé, mely egyesít, és nem olyan tapasztalattá, mely elválaszt benneteket.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search