Hibázhat-e a terhességi teszt?

 In Terhesség és babavárás

 

Hibázhat-e a terhességi teszt?

Eljött a várva várt pillanat, és megcsináljuk az első otthoni tesztet. Még az eredmény előtt felmerül a kérdés, vajon hibázhat-e a terhességi teszt? Az álnegatív terhességi eredmények elég gyakoriak, és legtöbb esetben a túl korán végeztt teszteknek köszönhetőek. Bár a kismama szervezete már a fogantatás pillantától kezdve elkezdi termeli a hCG hormont, ez általában csak 14 napot követően éri el a vizeletben azt a szintet, hogy kimutatható legyen az otthon végezhető terhességi tesztek segítségével.

Fals negatív eredményt okozhat továbbá az is, ha nem a használati utasításnak megfelelően csinálod meg a terhességi tesztet – például nem tartotod elég ideig a vizeletbe a csíkot, túl kevés vagy túl sok vizeletet használsz, illetve nem a megszabot időn belül olvasod le az eredményt.

A terhességi teszt álpozitív eredménye igen ritka, és csupán bizonyos hormonkezelések vagy korán elvetélt terhesség esetében fordul elő.

Ha kétségeid vannak a terhességi teszt eredményét illetően, kérd meg orvosodat, hogy végezzen egy vérvizsgálatot a kétségek kizárása érdekében.

 

terhességi teszt
Melyek az álnegatív terhességi teszt lehetséges okai?
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search