Hajhullás babáknál

 In Csecsemők és újszülöttek

baba hajaAz újszülött haja hull. Normális ez?

Igen. A babák gyakran elveszítik hajukat az első hónapokban.

Ennek okozói a szülés előtti hormonok, ugyanis az újszülött testében magas hormonszint volt, mely tőled származott. Miután megszületett, a hormonszint csökkent, a haj szünet állapotát okozva ezáltal, mely azt jelenti, hogy nem növekszik tovább.

Ezen folyamat akkor ér véget, amikor a kisbaba haja új növekedési ciklusba ér, amint alul új szálak jelennek meg, melyek nyomják a régieket.

Kisbabád hajának egy ideig egyenlőtlen megjelenése lesz, de az erősebb, új haj fokozatosan fog növekedni. A gyereknek egyaránt lehetnek a fejbőrén kopasz területek, mert ugyanabban a pozícióban alszik: a matrachoz vagy az autó üléséhez dörzsöli fejét. Amint elkezdi függőleges pozícióba tartani magát, haja ismét növekedni fog ezen területeken.

Néha, amikor növekszik, a baba haja nem csak más színű, hanem más szerkezetű is. Ha egy gyerek fekete és vastag hajjal születik, mindkét szülő pedig szőke, megkérdezik maguktól, hogy lehet a gyereknek fekete haja? A szülőknek tudniuk kell, hogy majdnem rögtön a szülést követően, a gyerek haja elhull, és búzaszínű haj fogja helyettesíteni.

Mit tehetsz a csecsemő hajhullásának megállítása érdekében?

Nincs mit tenni ennek érdekében, az idő teltével a kisbaba haja ismét növekedni fog.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha babád nagy mennyiségű hajat veszít el hat hónap után is, beszélj a család orvosával vagy a gyermekorvossal, mivelhogy ez lehet táplálkozási vagy egészségügyi probléma jele.

Mit tegyek, ha az újszülött teljesen kopasz?

Egyelőre mosd ritkábban a fejét. Sok csecsemő kopaszodik, akár az első születésnapjáig is. Ha figyelmesen megvizsgálod a gyerek fejét, valószínűleg megfigyelhetsz rajta pelyhes, halvány hajszálakat.

Ha időt is igényel a baba hajának növekedése, türelmesnek kell lenned, a kicsidnek egészséges és csillogó fürtjei lesznek, még mielőtt észre vennéd!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search