Gyermeked még nem tud önállóan felöltözni? Tanísd meg rá!

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

öltöztetésValószínűleg veled is megtörtént már, hogy felöltöztetted a gyermeket és 10 percen belül le is vetkőzött. Az öltözés és vetkőzés azonban, legyen szó akár a gyerekről, akár a játék babák öltöztetéséről, kiváló lehetőség az ujjak és a kezek koordinációjának fejlesztéséhez.

A legjobb, ha minél több lehetőséget teremtesz ahhoz, hogy a gyermeknek sikerélménye legyen és, ha mégis kudarcot vall, készen kell állnod mihamarabb másra terelni a figyelmét. Az apró babaruhák például sok esetben túl összetettek a gyerekek számára, és valószínűleg sírás lesz a vége, ha velük játszanak. 

Kezdetnek sokkal inkább ajánlottak a plüssmackókra adható pelerinek, melyeket akár saját kezűleg is elkészíthetsz, ha van egy darab anyagot és egy ollód.

Az játékbabákon könnyen lehet ruhát cserélni. Ezek által különösebb megerőltetés nélkül fejlesztheted a gyermek szépérzékét és a választás képességét. Nagyobb gyerekek számára vásárolhatsz különböző, kreativitást fejlesztő öltöztetős játékokat is.

Amikor eljön az ideje, hogy gyermekednek önállóan kell öltöznie, nagy segítséget jelentenek számára a derékban gumírozott nadrágok, az egyszerű bebújós blúzok, mivel ezek nagyban csökkentik a reggeli öltözködés nehézségeit. Ezután már egy nagygombos blúzzal is kihívás elé állíthatod.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search