Füllyukasztás, baba manikűr, pedikűr

 In Csecsemők és újszülöttek

Füllyukasztási tanácsok

Sok szülő szereti, ha kislányukat fülbevaló ékesíti. A legtöbb gyermekorvos viszont azt javasolja, hogy a 3 vagy 4 év alatti kislányoknak ne tegyünk fülbelalót, mert lenyelhetik. Ez a korai ékszerhordás viszont hagyománnyá vált.

Ha úgy döntünk, hogy kilyukasszuk a kislány füleit, várjunk legalább 6 hónapos koráig. Ha a pár hetes gyermek belázasodik a gyulladás miatt, további vizsgálatokra lesz szükség. Kérjük meg az orvost, hogy végezze el a lyukasztást a rendelőben. Legtöbb esetben segíteni fog.

A bevásárlóközpontokban, az erre a célra berendezett helyek meg kell feleljenek a higiéniai szabályoknak, de nem biztos, hogy tudnak mit kezdeni egy füllyukasztás előtt aálló síró gyermekkel.

Manikűr és pedikűr

Nem könnyű a gyermek körmeit vágni, de ezt jobb ha nem halogatjuk. A baba körmei gyorsan növekednek, és megsértheti magát, ha nem vágjuk le időben. Próbáljuk meg rögtön fürdés után vágni, ilyenkor a körmök puhábbak, vagy amikor a gyermek alszik.

Tompahegyű ollót használjunk vagy gyermek körömvágót. Ívelten vágjuk a körmöket. Az ujjbegyeket szorítsuk vissza, hogy nehogy a bőrébe vágjunk. Ijesztőnek tűnik? Próbáljuk ki a körömreszelőt is, így ritkábban kell a gyermek körmeit vágni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search