A gyerek orvosi vizsgálata és védőoltások általi immunizálása

 In Csecsemők és újszülöttek

védőoltás

Védőoltások általi immunizálás

A periodikus orvosi vizsgálatokkal egy időben meg fog történni a gyermek immunizálása is. Az, hogy milyen oltásokat fognak neki adni, függ a gyermek korától, és hogy melyek azok a védőoltások, amiket  már megkapott.

Az orvos el fogja neked magyarázni, hogy milyen oltásokra lesz szükség, de nem ő fogja beadni a gyermeknek ezeket a védőoltásokat. Az injekciózás ideje alatt próbáld meg megnyugtatni a kicsit azzal, hogy beszélsz hozzá, vagy az öledben tartod.

Beszélgetés a gyermekorvossal

A kivizsgálás ideje alatt beszélj az orvossal a gyerekről és a közös tevékenységeitekről. Minél többet mondasz el az orvosnak, ő annál jobban meg fogja érteni, hogy milyen egy átlagos napotok.

Ha valami rendellenességet fedez fel, egy specialistát fog ajánlani, vagy különböző kivizsgálásokat fog kérni. Az orvos tudja a legjobban, hogy milyen tanácsokat adjon a gyermek fejlődésével kapcsolatban. Bármilyen aggodalmad van, fordulj hozzá!

Az orvos lesz az is, aki tanácsokat fog adni a gyermek biztonságával kapcsolatban. Az első látogatásoknál el fogja magyarázni, hogy hogyan helyezd a hátára a kicsit lefekvéskor, és beszélni fog neked az autósülés fontosságáról is.

Ahogy a gyermek nőni fog, az orvos beszélni fog neked arról, hogy hogyan tedd biztonságossá a lakást a gyermek számára, hogy miért fontos az, és hogyan valósítható meg. Ugyancsak a gyermekorvos lesz az, aki tanácsokat fog adni azzal kapcsolatban, hogy milyen szilárd élelmiszereket iktass be a gyermek étrendjébe, amikor kezd növekedni.

Ezek az orvosi vizsgálatok a legmegfelelőbbek arra is, hogy feltedd a kérdéseidet, ha vannak. Nincsenek jelentéktelen dolgok akkor, amikor a gyermek gondozásáról van szó, ha valamit nem értesz, kérdezd meg, mivel nincs semmi fontosabb, mint a gyerek egészsége és jóléte.

Az ilyen orvosi látogatásokat kihasználhatod arra, hogy megbeszéld az orvossal, hogy fáradtnak, stresszesnek és kimerültnek érzed magad.

A vizsgálat befejeztével menj a nővér asztalához, és beszéljétek meg a következő találkozó időpontját. Ugyanakkor javasolt, hogy érdeklődd meg az orvos sürgősségi számát. Egyes orvosoknak van külön telefonvonaluk az ilyen esetekre, mások a recepcióshoz telefonálhatnak. Nyugodtabb leszel ha tudod, hogy kezedben van az a telefonszám.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search