Figyelmeztető jelek a terhesség első trimeszterében

 In Terhesség és babavárás

Figyelmeztető jelek a terhesség első trimeszterében

Vérzés és alhasi fájdalom

A terhesség alatti vérzés hátterében számos ok állhat:

• Ha erős vérzésed van és fáj a hasad vagy menstruációs fájdalmaid vannak, például görcsök, vagy a terhesség első trimeszterében érzed, hogy elájulsz, ezek a jelek méhen kívüli terhességre utalhatnak. Méhen kívüli terhesség áll fenn akkor, amikor a megtermékenyített petesejt nem a méhben, hanem máshol tapad meg, és veszélyezteti a beteg életét.

• A bő vérzés és a görcsök spontán vetélés jelei is lehetnek a terhesség első vagy második harmadában.

• A terhesség harmadik trimeszterében a vérzés a méhlepény leválásának a jele lehet, ez akkor történik, amikor a méh falától a placenta elválik.

A vérzés mindig súlyos jel! A terhesség ideje alatt bármikor fellépő vérzés azonnali orvosi segítséget igényel. Ha vérzel, ne várj! Hívd fel az orvost, vagy menj a sürgősségire!

Émelygés, kitartó hányás

Az émelygés és az ismétlődő hányás nagyon veszélyes, ha eljutsz addig, hogy már semmit nem tudsz megenni. Ha nem tudsz enni és inni semmit, akkor fennáll annak a veszélye, hogy kiszáradsz.

Annak is fennáll a veszélye, hogy alultáplált vagy rosszul táplált leszel, az pedig, akárcsak a kiszáradás, nagyon komoly következményekkel járhat, egészen a szülési rendellenességektől a koraszülésig.

Fontos, hogy keresd fel az orvost, ha ilyen tüneteid vannak. Vannak olyan gyógyszerek, amelyeket az orvosod émelygés ellen fel tud írni.

Az orvos javasolhat étrendváltoztatást is, hogy megtaláld a számodra megfelelő ételeket. A reggeli hányinger és az émelygés kontrollálásával megtarthatod azokat az ételeket, amelyekre neked és a babának is oly nagy szüksége van.

 

figyelmeztető jelek terhesség alatt
Milyen tünetek adnak okot az aggodalomra a terhesség első harmadásban?

 

Hüvelyi folyás és égő, viszkető érzés

 

Magas láz, húgyúti fertőzésre utaló jelek és egyéb tünetek

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search