Szex a terhesség alatt – kérdések és válaszok

 In Terhesség és babavárás

 

Szex a terhesség alatt – kérdések és válaszok

Kérdés: Most, hogy teherbe estem, élhetek nemi életet, s ha igen, hányadik hónapig?

Válasz:
A terhesség alatt a szex csodálatos. Ha mindkettőtöknek jó, egészen terhesség végéig élhettek nemi életet. Ide az orgazmus is beletartozik. Mégis van néhány ok, amiért a terhesség bizonyos szakaszaiban nem szabad szeretkezni. Ezek a következők:
• vérzés
• túlzott erőfeszítés
• nemi betegségek.

A biztonság kedvéért beszéld meg orvosoddal. Ha az orvos azt mondja, hogy „nem”, akkor kérdezz rá, hogy az aktust tiltja vagy az orgazmust? Arra érti, hogy nem élhetsz nemi életet? Ha igen, akkor meddig? Például egy nőnek, ha gyengébb vérzései vannak a terhesség első fázisában, akkor nem élhet nemi életet, és nem lehet orgazmusa az utolsó vérzéstől számítva egy hétig.

Kérdés: Mivel a hasam nő, nehéz a közösülés. Van valami javaslata?

Válasz: Legyetek kreatívak! Több pár is kedveli a misszionárus pózt a terhesség alatt, de a has növekedésével ez egyre nehezebbé válik. Próbáljátok ki a következő pozíciókat:

• Nő felül pozíció: Ez a pozíció lehetőséget biztosít a nőnek, hogy tejes kontrollja legyen a behatoláson, és egyéb mozgásokon. Mozoghatsz amilyen lassan vagy gyorsan akarsz. Ez a póz nagyon jól működik a terhesség alatt és még a szülést megelőzően is.
• Kanál-pozíció: Ez a pozíció a kanál alakjától kapta a nevét. Úgy ajánlott, hogy a férfi a nő mögött legyen, hogy hátulról tudjon behatolni. A has nem lesz nyomásnak kitéve. Sok nő lazítópozícióként ismeri, és akkor is „használhatod” ha nem vagy terhes.
• Négykézláb pozíció: Ez egy jó póz a nő számára, mert a has nem lesz nyomásnak kitéve, de ahogy a has nő, az elérheti az ágyat. Van, aki nehéznek tartja a terhesség vége felé, de ez változik esetről esetre.
• Fél láb pozíció: Okozhat némi fejtörést, de meg lehet csinálni! Egyik lábadra támaszkodva próbáld meg felemelni a másikat, hogy a párod szemből hozzád férjen. Egy idő után fárasztó lehet, és a szülést megelőzően nem lesz könnyű alkalmazni.

Az összes fent említett pozíció lehetőséget ad a csikló kézi ingerlésére, amit te vagy a partnered is végezhet. Így több az esélyed az orgazmusra valamint arra, hogy jobban érezd magad. Kerüljétek el a „nő hanyatt” pozíciót, mert ez nem ajánlott a negyedik hónap (16. hét) után.

Ha jobb pozíciók jutnak eszedbe, próbáld ki, és ha nem működik, állj le! A kreativitás szórakoztató lehet terhesség alatt, de sokat jelent majd a szülés utáni szexben, amikor a kreativitás más módon lesz hasznos.

Kérdés: Csak egy szó: orgazmus…?

Válasz: Több felelet is van erre a szóra! Az orgazmusok többfélék lehetnek a terhesség alatt. Több nőnek is végre orgazmusa lesz a terhesség alatt, a csikló és a hüvely érzékenységének következtében. Más nőknek elsőre több orgazmusuk is lesz. Általában az orgazmus előnyös neked is és a magzatnak is! Amikor orgazmusod van, a baba nem érti, mi történik, de egy, a tiedhez hasonló eufórikus érzése lesz.

Lesznek méhösszehúzódások, ami eddig is volt, csak most – hogy a méh nagyobb – erőtejesebbnek fogod érezni. Ez nem igényel különösebb erőfeszítést, hacsak nem tart tovább egy óránál.

A nagy probléma a terhesség alatti orgazmusokkal az, hogy a terhesség vége felé már nem járnak olyan érzésekkel, mint korábban. Annak ellenére, hogy több orgazmusod is van, lehet, ha frusztrált leszel. De mindenesetre megéri!


Kérdés:
Maszturbálhatok? Ártok ezzel a gyermeknek?

Válasz: Az önkielégítés egy csodálatos módja a szexuális energia felszabadításának. Bátorítalak ebben! Ha nincs kedved közösülni, együtt is maszturbálhatsz a partnereddel.

Az önkielégítés akkor ajánlott, amikor a kapcsolatban lévő személynek szexuális vágyai támadnak egy adott pillanatban. Segít levezetni a szexuális feszültséget közösülés nélkül is.

 

szex terhesség alatt
“Hárman” az ágyban

Kérdés: Halottam, hogy az orális szex veszélyes. Igaz ez?

Válasz: Az orális szex kellemes lehet a terhesség alatt, különösen, ha félsz a közösüléstől. Egy jó alakalom, hogy kifejezd a szexuális igényedet közösülés nélkül.

Lehet, hogy a nő többet váladékozik, de ez nem fog ártani egyikőtöknek sem. Ha zavar ez, akkor zuhanyozz egyet az orális szex előtt.

Kérdés: Lehet anális szex a terhesség alatt?

Válasz: Ez egy nehéz kérdés. Nem sokan kísérleteztek ezzel, de kipróbálhatod, és ha fáj, álljatok le. A terhesség vége felé, amikor a baba egy bizonyos testhelyzetbe kerül, ez már nehézkessé válik. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy csak egy bőrdarabka választja el a végbelet a hüvelytől. Emiatt az anális szex fájdalmas lehet szülés előtti időszakban.

Kérdés: Használhatom a vibrátort a terhesség alatt?

Válasz: Nem akar valaki válaszolni helyettem? Õszintén szólva sokan feltették már ezt a kérdést és a válaszom egyszerű. Úgyhogy a végeredményre alapozok: ami az orgazmus.

Biztonságosak a terhesség alatti orgazmusok, persze van néhány kivétel. Figyelj a méhösszehúzódásokra, de egyébként minden rendben lesz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search