Első menstruáció szülés után

 In Nőgyógyászati problémák - kérdések

Első menstruáció szülés után

Kérdés:

Jó napot kívánok! Én azért fordulok önhöz mert augusztus 5-én szültem, kb. hat hétig volt a szülési vérzésem. 4 hétig szoptattam – de már nem sajnos – és nekem még most se jött meg a vérzésem. A párommal védekeztünk, igaz óvszerrel. Terhes lennék? Már alig várom hogy megjöjjön. A hangulat változásom megvan, a hasamalja is görcsöl de a menstruáció még nem jelentkezett.
karolina

Válasz:

Kedves Asszonyom! Ha valaki nem szoptat, körülbelül 6-8 héttel a szülés után tér vissza a vérzése (de intenzív szoptatás esetén akár egy év is eltelhet menstruáció nélkül). Megeshet – különösen, ha korábban már volt valamilyen nőgyógyászati problémája a kismamának, illetve ha soha sem volt szabályos a menstruációja – hogy nehezebben áll vissza a hormonháztartás korábbi egyensúlya. Ha a tej elapadása ellenére sem jelentkezik a vérzés (2-3 hónapon belül), hormonkezelés válhat szükségessé. Tekintettel arra, hogy már négy hete nem szoptat szükséges a terhesség kizárása is.

Dr. Steierhoffer György

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - nőgyógyászati problémák kategóriaKérdés-válasz - nőgyógyászati problémák kategória