Biztonságos helyek a játékhoz – játszótéren és otthon

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

kislány homokozóban játszikA  gyerekek szeretnek játszani és mindenféle magas helyre, tárgyra felmászni. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan teheted biztonságossá gyermeked játszóterét.

A gyermekek egyik kedvenc foglalkozása a járási készségük javítása, például egyensúlyuk megtartása egy farönkön, ugyanakkor izgalmas kihívás számukra egy magasabb szegélyen sétálni, vagy bármilyen tárgyra, ami magasabb náluk, felmászni.

A mászkálás és egyensúlyozás gyakorlása elengedhetetlen, a trükk pedig abban rejlik, hogy  olyan helyzeteket kell kitalálnod, amelyekben a gyermeked biztonságban fejlesztheti ezt a készségét. Így távol tartod a veszélyes helyzetektől (például meredek lépcsők). A lépcsőkkel, csúszdákkal, farönkökkel ellátott játszóterek, ahol a gyermek kedvére mászhat és egyensúlyozhat, valamint a finom homokos felületek, ahol nyugodtan fetrenghet, tökéletes játszóhelyeknek bizonyulnak gyermeked számára.

A házban is teljesítheted kívánságait: pár lépcsős csúszda tökéletesen megfelel, esteleg helyezhetsz néhány párnát a szoba közepére, hogy a ház fejedelmének érezze magát. Akkor is tökéletes szórakozást biztosíthatsz a gyermekednek, ha a nappali közepére helyezel néhány puha takarót és pár kartondobozt. Ha sorba helyezed őket, akkoraz lesz a „híd a sebes folyó fölött”, ha szétszórod, „kövek lesznek, amelyeken lépkedni lehet a futóhomokban”.

Ha együtt mentek valahová, hagyd felmászni a járdaszegélyre, hogy úgy érezze, mintha kötélen lépkedne, és segítsd azzal, hogy fogod a kezét.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search