Babakelengye: tanácsok babaruha vásárlásához

 In Csecsemők és újszülöttek

Ismerjük be: a kisbabák hamar összekoszolják magukat. Ezért az újszülött baba ruháját naponta több alkalommal kell cserélned, tehát érdemes egy nem túl költséges ruhatárat létrehoznod a kisbaba számára, és felkészülnöd minden eshetőségre. A következő babaruhákra lesz feltétlenül szükséged:

Első lépés: Vásárolj ugyanabból a ruhadarabból öt-hat darabot. A body-k segítenek abban, hogy egy pillanat alatt felöltöztesd a babát. Keress olyan modellt, aminek a nyaka nagy és amin a fejét könnyedén átbújtathatod, a vállaknál van kapcsos, és a kezeknél, lábaknál a kézelő nem túl szoros.

Második lépés: Vásárolj neki öt-hat pizsamát. Puha pamut pizsamában a baba kellemesen és kényelmesen érzi magát. Az olyan babaruhák, amelyek alul kapcsosak, betakarják a baba lábait, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy a pelenkát gyorsan kicseréld, ami főleg az újszülötteknél nagyon fontos.

Harmadik lépés: Vásárolj öt-hat body-t. A vállaknál lévő kapcsok, vagy a csónak típusú nyak könnyebbé teszik a baba felöltöztetését és levetköztetését. A lábak között lévő kapcsok megakadályozzák, hogy a ruha felcsússzon.

Negyedik lépés: Vásárolj egy vagy két pulóvert vagy kabátkát. Mindenből egy darab elég kezdetben. Egy gombos vagy cipzáras ruhadarab tökéletes, mivel a legtöbb baba nem szereti, ha a fején keresztül adják rá a ruhát, különösen, ha szűk. A gyapjú nagyon jó védelmet nyújt rossz időjárás esetén.

Ötödik lépés: Szerezz be két-három sapkát és egy nap elleni kalapkát. A puha sapkák körülveszik a baba fejét és megtartják a meleget. A széles karimájú kalapok védik a napsütéstől az érzékeny bőrt. Keress olyan kalapkákat, amelyek a tarkót is elfedik, hogy még védettebb legyen a naptól, és amelyeket meg lehet kötni nyaknál, hogy a kalap biztosan álljon akkor is, ha már a kis kezek felfedezték, hogy mi mindent tehetnek.

Hatodik lépés: Vegyél hét pár zoknit. Válassz olyan zoknikat, amelyeknek a szára nem túl szoros, de azért nem csúszkál le a baba lábáról. Válassz néhány vastagabb zoknit is (vagy akár papucs típusú zoknikat) a hidegebb napokra. Ha a baba már felállni készül, akkor olyan zoknikat válassz, amelyeknek gumis csúszásgátlók vannak a talpán.

Hetedik lépés: Vásárolj legalább egy pár gyerekcipőcskét otthonra. Mivel a kisbabák lába nem igazán érintkezik a földdel, nincs szükségük cipőkre (“igazi” cipő csak akkor kell nekik, ha már elkezdtek járni.) A mokaszin, a papucs vagy a bőrcsizmácskák nagyon jók a kúszó gyerekeknek.

Nyolcadik lépés: Vásárolj egy vagy két alkalmi öltözetet. Kényeztesd magad és a babát egy csodás kiskosztümmel. Ne vegyél többet kettőnél, mert a pici nagyon gyorsan nő. Kerüld az olyan alkalmi babaruha vásárlását, amiket nehezen lehet felvenni, például amik egy darabból vannak és hátulról lehet őket begombolni.

Tanácsok és figyelmeztetések:
Ellenőrizz le minden alváshoz használt ruhadarabot, hogy ne legyen olyan anyagból, ami könnyen tüzet foghat! Ne fektesd le a kisbabát bármilyen típusú ruhában!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search