Anya leszek!

 In Szülés és gyermekágy

 

Anya leszek!

Levél a nagymamához:

1. Nem te fogsz szülni!

Neked megvannak a saját gyermekeid. Most rajtam a sor!

 

2. Minden döntés a sajátom

Senki sem kényszerített semmire. Informálódtam mindarról, ami rám vár. Részt vettem szülés-előkészítő tanfolyamokon terhességem alatt, és szeretném a saját utamat járni. Szívesen megosztom veled is ezt a döntésemet, miután én magam meghoztam azt.

 

3. A szülés időpontja még nem végleges

A szülés időpontját nem tudom még közölni, ugyanis nem tudom időzíteni. Kérlek, ne hívogass naponta többször, hogy felkészültem-e már a szülésre. Ígérem, felhívlak, ha valami történik!

4. Az apák is részesei lehetnek a szülés csodájának

Az, hogy jelen lesz a szülésnél, nem fogja elijeszteni a páromat. Ezt a döntést közösen hoztuk meg, és ő maga is szeretne részese lenni gyermeke születésének.

5. A meghívás nem kötelező

Tudom, hogy a világ összes nagymamája részt vesz a szülésen. Ha mi is úgy döntünk majd, hogy ezt szeretnénk, te leszel az első aki megtudja. De ha mégsem, ne vedd személyes sértésnek!

6. Figyelj rám!

Lehet, hogy nem fogok arra vágyni, hogy míg szülök, többen várjanak rám odakint. Várd meg, míg én hívlak! Tudom, hogy türelmetlen vagy, de a legfontosabb dolog az, hogy én szülni fogok.

7. Lesz egy segítőm

Dúlát fogadta, ő lesz a segítőm a szülés alatt. Szeretlek, de veled ellentétben ő objektív tud majd maradni. Sok tapasztalattal rendelkezik, és segíteni fog majd, ha döntéshelyzetbe kerülünk.

8. Furcsának tűnhet, de…

Úgy döntöttem, otthon fogok szülni. Sok időbe telt meghoznom ezt a döntést, de most már határozottan tudom, hogy ezt akarom.

9. Hagyj egy kicsit magamra!

Miután világra jön a gyermekem, szükségem lesz egy kis időre, hogy összeszedjem magam. Minél több időt akarok majd együtt lenni az újszülött gyermekemmel. Ne haragudj meg, ha majd nem láthatod őt azonnal, amint megszületett!

10. Csodás nagymama leszel!

El sem hiszem, hogy nagymama leszel, de boldoggá tesz a gondolat. Sok mindenben szeretném majd a segítségedet kérni. Alig várom, hogy a gyermekemmel lehess!

Üdvözlettel,
Szerető Lányod

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search