A szülés megindulásának jelei

 In Szülés és gyermekágy

 

A szülés megindulásának jelei

Íme, néhány “apró” jel, amely arra utalhat, hogy közeledik a szülés időpontja:

Vérzések

A vérzés terhesség alatt lehet rózsaszínű, barna vagy vörös. Észreveheted, amikor mész a mosdóba, vagy néha a hálóingeden is. Ez a méhszáj tágulásának a jele, vagyis készülsz a szülésre. Ne tévesszen ez meg. Ez a vérzés nemi aktus vagy hüvelyvizsgálat után is jelentkezhet.

A nyákdugó távozása

A magzatot a terhesség alatt ez a nyákdugó védi. A tágulás alatt ez a nyákos dugó kilökődik és darabkák formájában távozhat. A tágulás gyorsaságától függ ezeknek gyakorisága. Az is megtörténhet, hogy több része is vagy esetleg a nyálkahártya tejesen kiürül fürdés közben.

Lágy széklet

Ezt a tünetet bizonyos mirigyek okozzák, és akár hasmenés is lehet belőle. Mennyi idő van a szülésig? Általában egy nap, vagy csak néhány óra.

Összehúzódások

Az összehúzódások elősegítik a tágulást. Sok terhes nőnél fellépnek a méhösszehúzódások. A vajúdás alatti és a vajúdást megelőző összehúzódások gyakoriságban és intenzitásban különböznek egymástól. A szülést megelőző összehúzódások egyre erőteljesebbek, egyre hosszabbak és egyre sűrűbbek.

Hát- és derékfájás

A szülés előtt különböző fájdalmak jelentkeznek, ilyen a hátfájás is. Úgy érzed, mintha a hátizmaid összehúzódnának. Ha a fájdalom állandósul vagy megváltozik, lehet, hogy a baba fekvése okozza.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search