Alvás a terhesség első trimeszterében

 In Terhesség és babavárás

Alvás a terhesség első trimeszterében

Megnövekedett alvásszükséglet

Rövid időn belül, miután terhes lettél, nagyon álmosnak fogod érezni magad napközben. Ez a hirtelen és heves vágy az alvás iránt, a magas progeszteron szintnek köszönhető. Ez egy hormon, amely segít a terhes nőknek szabályozni a reproduktív ciklust, és nyugtató hatása is van. A nagy mennyiségű progeszteronszint egy szokásos munkanapot nagyon fárasztóvá tesz. Bár a progeszteron álmossá tesz, mégis zavarhatja az éjjeli alvást, ami még nagyobb fáradtságot okoz a következő nap folyamán.

A terhesség alatti alvás gyakran okoz bosszúságot a kismamáknak és sajnos valódi gyógymód nincs erre a problémára, csak az, hogy pihenj minél többet, még akkor is, ha nem tudsz elaludni. Ne feledd, hogy az ágyban töltött  pihenő órák ritkán azonosak az alvással töltött időszakkal. Ezért, amikor szükségét érzed, aludj egyet!

 

Kényelmetlen hason fekvés

Mivel melled sokkal érzékenyebb, nehéz lesz megtalálni a kényelmes helyzetet az alváshoz, főleg ha megszoktad, hogy mindig hason alszol.

A terhesség első harmada remek alkalom, hogy hozzászokj ahhoz, hogy a bal oldaladon aludj. Így javul a vér és tápanyagok áramlása a magzathoz, valamint segíti a vesefolyadékok megszüntetését. Minél gyorsabban hozzászoksz ehhez a pozícióhoz, annál jobban tudsz majd aludni, ha hasad elkezd növekedni.

 

alvás terhesség első trimesztere
Első trimeszter: állandó fáradtság

 

Gyakori vizelési inger

Egy másik akadálya a pihenésnek az, hogy a méh elkezd növekedni, így nyomja a húgyhólyagot, ami gyakrabban késztet a WC-re menni – az állandó vizelés inger megnehezíti a mindennapokat. Ha eleged van a sűrű szaladgálásból a fürdőszobába, igyál sok folyadékot a nap folyamán, de csökkentsd ezek fogyasztását a délutáni és esti órákban.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search