A magzat első mozgásai a méhben

 In Terhesség és babavárás

A magzat első mozgásai a méhben

A magzat első mozgása arra vonatkozik, amikor az anyuka először érzi magzatát. Ez egy nagyon várt mozzanata a terhességnek. Ha az első terhességednél tartasz, ez az esemény a 18-24-ik héten fog bekövetkezni.

Ha már van egy gyereked, akkor ez az esemény hamarabb fog eljönni, mint az első terhességnél. Általában ez annak tudható be, hogy már tudod, mire számíthatsz, és a méh is tágasabb, mint első alkalommal.

Nagyon sok oka van annak, ha nem érzed a mazgat mozgását a várt időben. Ezek legtöbbje tökéletesen normális és a következő tényezők befolyásolják:
• a testsúlyod
• a gyerek elhelyezkedése
• a placenta helyzete.

A második fő esemény, amikor már a többiek is érzik kisbabád mozgását. A partnered időről időre meg fog lepődni az érzett lökéstől, miután hetekig várta ezt az esményt türelmesen (vagy türelmetlenül). A kistestvér egy ütést érezhet az arcán vagy kezén, és nagyon izgatott lesz, hogy tényleg létezik egy új kisbaba.

Ezek után a boldog idők után, amit a magzat megmozdulása okoz, előjönnek a félelmek. Nem mozog túl sokat a baba? Vagy túl keveset? Az orvosi tanulmányok szerint a 28-ik hét utáni magzatmozgások számlálása a legjobb módja a magzat jólétének feltérképezésére. Nincs bizonyítva, hogy egy aktív magzatból hiperaktív gyerek lesz, és a baba nemét sem lehet megállapítani a mozgásból.

A terhesség végén előfordulhat, hogy ezek a mozgások kényelmetlenné, fájdalmassá válnak. Általában a kényelmetlenséget enyhíteni lehet azzal, hogy a magzat helyzetét megváltoztatjuk kismedencei gyakorlatok segítségével.

Amikor elkezdődik a vajúdás, és keményen erőlködsz, s türelmetlenül várod kisbabád megjelenését, ne felejts el örülni az utolsó perceknek, amikor testedben érezheted gyermeked mozgását. Ha hiszed, ha nem, hiányozni fog!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search