Általános tények az újszülöttekről

 In Csecsemők és újszülöttek

újszülött
Szülőként, a boldogságnak más neve is van mostantól: "csecsemő". De most lássuk, miben nyilvánul meg ennek a kis csöppségnek az ápolása. Mindenek előtt fontos tudnod, hogy  nincs ok az aggódásra.

Minden tapasztalatlan anya meg van ijedve az esetleges hibáktól, melyeket a csecsemő nevelése és ápolása közben követhet el. Éppen ezért, a legjobb és határozottan az egyedüli ajánlott megoldás – az orvos utasításait követni.

Az orvos mely segített a szülésnél, vigyázott a babára életének első pillanatától kezdve, nagyon jól ismeri és meg tudja mondani, hogy melyek a gyengeségei és erősségei. Egyik ember sem hasonlít a másikra, tehát az orvos tudja legjobban, hogy mi megfelelő a gyermekednek (és a gyerekeknek általában). Így tehát, mindent, ami étkezéssel, orvosságokkal, sétával, tisztasággal kapcsolatos, az orvos tanácsai alapján kell csinálni. Mégis, mi most bemutatunk néhány érdekes tényt és becsült adtat.

Az orvos tanácsa és útmutatása nagyon fontos a helyes fejlődéshez, a gyerek jó és problémamentes neveléséhez.

A gyermek életének első hónapjában, előfordul néhány változás a szervezetében. Ezeknek az a szerepe, hogy segítsenek a babának hozzászokni az új életkörülményekhez, az anyaméhen kívüli élethez. Természetesnek van ítélve az a tény, hogy szülés után 2-3 nappal a gyerek 100-200 gr-t veszítsen abból a súlyból amivel született. Az ötödik nap után, a gyerek majdnem 30 grammot kell a súlyára tegyen naponta. Ha meg van állapítva a gyerek súlyának stagnálása, konzultálni kell egy orvossal, mivelhogy ez betegséget vagy helytelen étkezést jelent.

Nem létezik szabványos súly a gyerekek születésénél, de általában 3500 grammal és 50 cm-es hosszúsággal születnek.

Azok a gyerekek, melyek kilenc hónap előtt születnek, vagyis koraszülöttek, nem érik él az átlagos magasságot és súlyt. Megtörténhet, hogy azok sem érik ezeket az értékeket melyek kilenc hónapra születnek, ők alultápláltak. Olyanok is születnek, melyek meghaladják az átlagot, ők pedig túlsúlyosak.

A köldökzsinór az élet első 5-8 napjában esik le. A köldök területét steril kötözéssel és az orvos által ajánlott fertőtlenítő oldatokkal kell kezelni.

Az első 2-4 napban megjelenhet a sárgaság, mely a bőr besárgulásában nyilvánul meg, de nem okoz magas testhőmérsékletet és a gyerek állapota is aránylag normális. Ez az állapot csökken körülbelől egy hét után és maximum két hét után el is tűnik.

Ezek a legfontosabb információk egy újszülött életének első időszakáról. Tehát ne felejtsd el: óvatosan, de aggodalom nélkül. Ha az édesapa olvasta el ezt a cikket, elsősorban gratulálunk neki és ezáltal értesítjük – ha esetleg nem tudta – hogy mostantól két gondja, de egyben két oka is van a boldogságra: az édesanya és a gyerek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search